CHP'li Kart, AK Parti Kongresinin İptali İçin Başvurdu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kart, AK Parti Kongresinin İptali İçin Başvurdu

CHP\'li Kart, AK Parti Kongresinin İptali İçin Başvurdu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinin iptali için Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurdu.

18.08.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinin iptali için Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurdu.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 15 Ağustos'tan bu yana Başbakan olmadığını iddia ederek, "Bu makam boşalmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin görevde bulunan 11. Cumhurbaşkanı, devletin başı olmasına rağmen, Anayasa'dan kaynaklanan görev ve sorumluluklarının gereğini yapmamaktadır. 61. Hükümet içinden vekaleten görev yapacak Başbakan ataması halen yapılmamıştır.15 Ağustos tarihinden itibaren AKP Genel Başkanlık makamı boşalmıştır" dedi.

-"CUMHURBAŞKANI ELİYLE GÖREVDE BULUNAN CUMHURBAŞKANINA YÖNELİK OLARAK BİR ANAYASAL DARBE YAPILIYOR"-

Kart, AKP'nin tüzel kimliğini yasal anlamda sorumluluk altına sokan bir sürecin de başladığını savundu.

Seçilmiş Cumhurbaşkanının bir taraftan Başbakanlık ve bir taraftan da AKP Genel Başkanlığını fiilen sürdürdüğünü belirten Kart, "Şu anda seçilmiş cumhurbaşkanı eliyle görevde bulunan cumhurbaşkanına yönelik olarak bir anayasal darbe yapılıyor. Seçilmiş cumhurbaşkanı eliyle Türkiye Cumhuriyetinin 11. Cumhurbaşkanına karşı anayasal darbe sürdürülmektedir" dedi.

Vatandaşlara da seslenen Kart, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu keyfiliğe, ciddiyetsizliğe, sorumsuzluğa, kaba güce, anayasal darbeye karşı anayasal kurumlarımızı anayasadan kaynaklanan görevlerini yapmaya, sivil toplumu ve halkımızı duyarlılığa ve demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz" dedi.

-BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU-

15 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet tarafından yayımının engellendiğini ileri süren Kart, "Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü, kendilerine verilen kanunsuz emir ve talimatları yerine getirmektedir. Kanunsuz emir ve talimatı yerine getirerek, Anayasanın 137 ve TCK'nın 257. maddelerini ihlâl eden Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında 18 Ağustos 2014 tarih itibariyle tarafımızdan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bu ülke kimsenin çiftliği değildir" diye konuştu.

-AK PARTİ KONGRESİNİN İPTALİNİ İSTEDİ-

Kart, Siyasi Partiler Yasasının 15/son ve AKP Tüzüğünün 78. maddesine aykırılık sebebiyle AKP'nin 27 Ağustos tarihinde yapılacak olağanüstü kongresinin iptali için Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunduğunu açıkladı.

-"GEZİ TARZI PROTESTOLARLA BU TEPKİSİNİ DİLE GETİREBİLİR"-

"Tepki göstermeli dediniz, halk nasıl tepki göstermeli?" sorusuna da Kart, "Halkımız nasıl tepki gösterebilir, Gezi tarzı protestolarla bu tepkisini dile getirebilir" dedi.

CHP'nin 5-6 Eylül tarihinde yapılacak kurultaya ilişkin soruya da Kart, "İnanıyorum ki CHP 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultayda dayanışmasını güçlendirerek çıkmış olacaktır" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kart, AK Parti Kongresinin İptali İçin Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement