CHP'li Kart, Tübitak Raporunu İstedi - Son Dakika
Politika

CHP'li Kart, Tübitak Raporunu İstedi

CHP\'li Kart, Tübitak Raporunu İstedi

Kart, Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edien konuşmalarla ilgili ses kayıtları konusundaki TÜBİTAK Raporu'nu Başbakanlık'tan talep etti.

23.06.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalarla ilgili ses kayıtlarına ilişkin TÜBİTAK raporunu istedi.

Kart, Bilgi Edinme Kanunu uyarınca Başbakanlığa gönderdiği yazıda, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde Başbakan Erdoğan'ın, oğlu Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu konuşmalarla ilgili ses kayıtlarının Türkiye gündemindeki önemini koruduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"6 ay boyunca ses kayıtları üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırmaktan kaçınan Başbakan'ın, aradan 6 ay geçtikten sonra, tüm kadroları değiştirilen TÜBİTAK'tan aldığı, aldırdığı rapora göre; 'ses kayıtlarında hece hece montaj…' yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hakkında böylesine ağır iddiaları içeren suçlamalardan dolayı 'aklanma sonucunu'  doğuracak yasal gelişmelerin ortaya çıkmasından memnuniyet duyarız. Böyle bir sonucun ortaya çıkması halinde, Başbakan'ın da göğsünü gere gere sözü edilen raporu ve dayanaklarını kamuoyuyla paylaşması ve uzmanların  incelemesine açması gerekir. Ancak, Başbakan'ın,  mezkur raporun 'gizlilik' derecesine sahip olduğundan bahisle, kamuoyuyla paylaşmadığı ve 'yeterli seviyede güvenlik belgesine sahip kişilerin bilmesi gereken evrak prensibi' kapsamında incelenebileceği yönünde işlem tesis ettiğine dair bilgiler kamuoyuna yansımıştır. Özel hayat  ve devletin güvenliği ile ilgisi olmayan, Başbakan ile oğlu ve aile bireyleri arasındaki  yolsuzluk iddialarıyla ilgili olan bulguların; kamuoyundan gizlenmesi ve devlet sırrı olarak muhafaza edilmesinin, hiçbir yasal ve haklı gerekçesi olamaz. Bu konudaki iddiaların açıklık kazanmasında üstün kamu yararı vardır. Yasama denetimi görevimizi bihakkın yapabilmemiz, kamuoyunu doğru bilgilendirebilmemiz amacıyla; Bilgi Edinme Kanunu gereğince, konuşmalarla ilgili TÜBİTAK tarafından düzenlendiği ifade edilen mezkur raporun bir örneğinin tarafımıza verilmesini saygıyla talep ederim." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kart, Tübitak Raporunu İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement