CHP'li Kayışoğlu, Kocayayla'daki 'Ağaç Katliamı'nı Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kayışoğlu, Kocayayla'daki 'Ağaç Katliamı'nı Meclis'e Taşıdı

CHP\'li Kayışoğlu, Kocayayla\'daki \'Ağaç Katliamı\'nı Meclis\'e Taşıdı

Bursa'nın Keles İlçesi yakınlarındaki Kocayayla'da gölet yapımı için çam ağaçlarının kesilmesini cep telefonuyla görüntüleyen CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyu soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

05.04.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Keles İlçesi yakınlarındaki Kocayayla'da gölet yapımı için çam ağaçlarının kesilmesini cep telefonuyla görüntüleyen CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyu soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Genel Kurul'da konuyu sözlü olarak da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yönetti. Eroğlu, göletlerin talep doğrultusunda yapıldığını belirterek, "Göletleri ormanlık alanda yapıyoruz. Yangınlarda çok faydası oluyor" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Keles İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve her yıl Türkmen Şenlikleri'nin yapıldığı Kocayayla yakınlarında gölet yapımı için ağaç kesimi yapıldığını öğrenince partisinin İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte geçen Pazar günü bölgeye gitti. Orman Müdürlüğü'nün ihalesini alan Keles Tarımsal Kooperatifi tarafından kesimlerin devam ettiğini gören Kayışoğlu, cep telefonuyla görüntü çekti. Motorlu testereler ile kesilen ağaçların yere düşüşünü görüntüleyen Kayışoğlu, çok kısa sürede bölgede gölet yapımı için 8 bin ağacın kesildiğini söyledi. Bu rakamın daha da artacağını kaydeden Kayışoğlu şöyle dedi:

"Bizler, 'gölet yapılmasın demiyoruz' ama bir şey yaparken neye hizmet ettiğimize, neleri feda ettiğimize de bakmalıyız. Kocayayla gibi Bursalı'ların soluk borusu olan yaylayı gölet yapacağız diye yok etmeye kalktığınızda ortaya çıkan sonuç, ilerisi düşünüldüğünde kardan çok daha büyük zarara neden olabilir."

Bu arada yetkililer, Kocayayla'ya yapılacak gölet inşaatının 455 hektar alanı kapsayacağını ve 14 milyon TL'ye mal olacağını belirttiler. Kesilecek ağaç sayısı hakkında bilgi vermeyen yetkililer çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

HEM YAZILI HEM SÖZLÜ

Kayışoğlu, Kocayayla'da ağaç kesilmesi konusunu soru önergesiyle TBMM gündemine de taşıdı. Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle önerge veren Kayışoğlu, Türkiye'nin orman envanteri açısından önemli illerinden birisi de Bursa olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Halihazırda Bursa'da bozuk vasıflı orman alanı 164, normal orman alanı 320, toplam ormanlık alan ise 484 hektardır. Ormansız alan ise ekili alanların iki katı, 915 Hektardır. Bursa'nın orman alanı bakamından en dikkat çeken bölgesi Uludağ'ın etekleridir. Binlerce ağacın gölet yapımı için kesilmeye başlandığı Keles Kocayayla da bu bölgededir.

Keles'te Keles Göleti, Baraklı Göleti ve Gököz Göleti varken, Kocayayla Küçük Alan Mevkisi'ne yeni bir gölet yapılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur, Bugüne kadar gölet yapımı için kaç ağaç kesilmiştir, Bursa'nın ve Türkiye'nin en önemli yaylarından birisi olan Kocayayla'ya yapılacak gölet nedeniyle kaç ağaç daha kesilecektir. Gölet yapımıyla birlikte bölgede iklim değişikliği ve bitki florasının nasıl etkileneceği hesaba katılmış mıdır?"

BAKAN EROĞLU: DAHA FAZLASINI DİKERİZ

CHP'li Kayışoğlu, dünkü Meclis Genel Kurulu'nda da Bakan Eroğlu'na ağaç kesimlerini sözlü olarak sordu. Göletlerin talepler doğrultusunda yapıldığını söyleyen Eroğlu, "Burası için büyük bir talep var. İkincisi bu göletleri mutlaka orman alanı içine yapıyoruz. Yangınlarda büyük faydası var. Helikopterler oradan aldığı suyu yangın söndürmede kullanıyor. Dolayısıyla belli cüzi miktarda yaşlı cam kesilir. Biz daha fazlasını dikeriz."

Kayışoğlu da, bölgede üç gölet ve Doğancı Barajı'nın bu ihtiyaçları karşılayacağını yeni bir gölete gerek olmadığını söyledi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kayışoğlu, Kocayayla'daki 'Ağaç Katliamı'nı Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement