CHP'li Matkap: "Paris'teki Saldırısından Tüm Dünya Etkilendi" - Son Dakika
Politika

CHP'li Matkap: "Paris'teki Saldırısından Tüm Dünya Etkilendi"

CHP\'li Matkap: "Paris\'teki Saldırısından Tüm Dünya Etkilendi"

CHP Parti Meclisi Üyesi Nihad Matkap, 12 kişinin hayatını kaybettiği Paris’teki Charlie Hebdo saldırısından tüm dünyanın etkilendiğini söyledi.

15.01.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi Nihad Matkap, 12 kişinin hayatını kaybettiği Paris'teki Charlie Hebdo saldırısından tüm dünyanın etkilendiğini söyledi.

Partisinin seçim programı çerçevesinde İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Nihad Matkap, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 12 kişinin hayatını kaybettiği Paris'teki Charlie Hebdo saldırısından tüm dünyanın etkilendiğini anlatan Matkap, olaydan sonra karikatürleri yayımlayan Cumhuriyet Gazetesine yönelik yapılan baskının tüm dünya tarafından esefle karşılandığını dile getirdi.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Nihad Matkap, Türkiye'nin teröristlerin transit geçiş bölgesi haline geldiğini kaydetti. Hükümetin ekonomik politikalarını da eleştiren Matkap, "Eğer bir parti bir ülkeyi iyi yönetmek istiyorsa demokrasiyi bütünüyle uygulamak zorundadır. Bildiğiniz gibi demokrasi beşeri ilişkilere ve örgütlenmeye dayalı bir sistemdir. Eğer sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını yok sayarak istediğiniz kadar güçlü olun, bir ülke yönetmeye kalkışırsanız kesinlikle topluma yanıt veremezsiniz, sürekli çatışma halinde kalırsınız" diye konuştu.

Türkiye'de işsizliğin arttığını, ekonominin iyiye gittiğine yönelik rakamların gerçeği yansıtmadığını ve ülkede adaletin olmadığını savunan Matkap, ülke gündeminde konuşulan her şeyin kısa sürede dünya gündemine yansıdığını ve tüm bu yaşanan sorunların Türkiye'nin uluslararası imajını zedelediğini ifade etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Matkap: 'Paris'teki Saldırısından Tüm Dünya Etkilendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement