CHP'li Mehmet Tüm: "Madımak Katliamı Işid'in İzdüşümüdür" - Son Dakika
Politika

CHP'li Mehmet Tüm: "Madımak Katliamı Işid'in İzdüşümüdür"

ANKARA (İHA) – CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Daha yeni Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan bu vahşi IŞİD’çilerden hesap sormak isteniyorsa öncelikle Maraş’ın, Sivas’ın, Çorum’un, Madımak’ın hesabı sorulmalıdır.

30.06.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Daha yeni Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan bu vahşi IŞİD'çilerden hesap sormak isteniyorsa öncelikle Maraş'ın, Sivas'ın, Çorum'un, Madımak'ın hesabı sorulmalıdır. Bu hesap sorulmadan IŞİD ile mücadele edilemez. Çünkü Madımak katliamı IŞİD'in izdüşümüdür" dedi.

CHP'li Mehmet Tüm, bazı CHP milletvekilleri ile birlikte Madımak'ın yıl dönümü sebebiyle basın toplantısı düzenledi. Tüm, Madımak katliamının devletin gözü önünde ellerinde benzin bidonları, dillerinde tekbir sesleri olan cuma namazından çıkmış güruh tarafından yapıldığını söyleyerek, "Bu gerici anlayışı bizler çok iyi tanıyoruz. Bunlar öyle birilerinin iddia ettiği gibi bir yerlerden gelmediler. Bunlar benzer katliamları daha önce Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta acımasızca yaptılar. Her seferinde devletçe korunan ve kollanan bu gerici çetelerden hiçbir zaman hesap sorulmadı. Eğer Maraş'ın, Çorum'un, Sivas'ın hesabı sorulsaydı Madımak katliamı yaşanmazdı. Madımak'ın hesabı sorulsaydı bugün Suruç, Ankara, İstanbul, Bursa katliamları yaşanmamış olacaktı" ifadelerini kullandı.

Mehmet Tüm, şöyle devam etti: :

"Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da ve Madımak'ta yaptıklarının hesabını vermeyen bu anlayış, bugün ülkeyi kana boğan, dünyanın başına bela olan IŞİD'i destekleyen anlayıştır. IŞİD'in ayak sesleri Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da, Madımak'tadır. Alevi katliamlarındadır. Daha yeni Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan bu vahşi IŞİD'çilerden hesap sormak isteniyorsa öncelikle Maraş'ın, Sivas'ın, Çorum'un, Madımak'ın hesabı sorulmalıdır. Bu hesap sorulmadan IŞİD ile mücadele edilemez. Çünkü Madımak katliamı IŞİD'in izdüşümüdür." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Mehmet Tüm: 'Madımak Katliamı Işid'in İzdüşümüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement