CHP'li Milletvekillerinden Artvin'de Madene Tepki Eylemine Destek - Son Dakika
Güncel

CHP'li Milletvekillerinden Artvin'de Madene Tepki Eylemine Destek

CHP\'li Milletvekillerinden Artvin\'de Madene Tepki Eylemine Destek

– ARTVİN Cerattepe'de madencilik faaliyetlerine karşı halkın verdiği mücadeleye bir destekte Karadeniz'in CHP'li milletvekillerinden geldi.

13.07.2015 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ARTVİN Cerattepe'de madencilik faaliyetlerine karşı halkın verdiği mücadeleye bir destekte Karadeniz'in CHP'li milletvekillerinden geldi. Artvin'i ziyaret eden ve Cerattepe'de yaşanan olaylarla ilgili bilgi alan CHP heyeti adına konuşan Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, maden faaliyetini önlemek ve Artvinlilere destek olmak için çaba göstereceklerini söyledi.

MHP, HALKEVLERİ, CHP VE AKP'NİN ESKİ YÖNETİCİLERİ BİRLİKTE DİRENİYOR

Artvin'e gelen CHP'nin Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ordu Milletvekili Seyit Turan, parti binasında Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'dan Cerattepe bölgesinde yaşananlarla ilgili bilgi aldı. Artvin halkının madene karşı verdiği mücadeleyi anlatan Bayraktutan, Cerattepe bölgesi ile ilgili bir ihbar geldiği anda tüm kentin harekete geçtiğini belirterek, "Artvin'in huzurunu bozdular. Bu sabah saat 04.00'te telefon geldi, 10 dakika içinde 75 araba Cerattepe yolunu kapattı. İnanılmaz bir şey ama doğru. Haziran Hareketi, Ülkü Ocakları, MHP, Halkevleri, CHP ve AKP'nin eski yöneticileri madene karşı yan yana direniyor. Böyle bir tabloyu Türkiye'de göremezsiniz" dedi.

CERATTEPE'Yİ GEZDİLE

CHP'li grup, daha sonra yaklaşık 300 kişi eşliğinde Cerattepe bölgesine çıkarak hem nöbet eylemlerine destek verdi, hem de bölgeyi inceledi. Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, CHP'li milletvekillerine Cerattepe bölgesinde yapılmak istenen madencilik faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Avukat Bedrettin Kalın da devam eden hukuksal süreci aktardı.

DESTEK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYACAĞIZ

Daha sonra konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken de, Artvin'de yaşananların insanlık adına büyük bir dram olduğunu kaydederek, "Artvin halkının yaşam alanlarını ve doğayı telafi edilmeyecek bir şekilde hedef alan bu kadar fütursuzca, bu kadar arsızca, bu kadar canice bir başka proje olamaz. Bu bir proje değil, insanlık katliamı. Dünyada neresi varsa, Türkiye'nin taraf olduğu ne kadar uluslararası sözleşmelerde birim, kurum ya da etkili yer varsa hepsine olayı taşıyacağız. Artvin halkına destek için tüm gücümüzü ortaya koyacağız" dedi. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Milletvekillerinden Artvin'de Madene Tepki Eylemine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement