CHP'li Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Nazlıaka Açıklaması

CHP\'li Nazlıaka Açıklaması

"2015'te Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artırıldı.

20.10.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "2015'te Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artırıldı. Milletvekillerine zam yapılarak, kendi grubuna sus payı mı vermek istiyor acaba?" dedi.

Nazlıaka, düzenlediği basın toplantısında, kadın cinayetlerine değindi. Türkiye'de Eylül ayında 23 kadın öldürüldüğünü, 8 kadına ve kız çocuğuna tecavüz edildiğini iddia eden Nazlıaka, 47 kadının yaralandığını, 12 kadına ve kız çocuğuna da cinsel tacizde bulunulduğunu savundu. Nazlıaka, karısının kafasını ütüyle ezen bir erkeğin "Eşimi ben öldürmedim, Ergenekon öldürdü" diye kendini savunduğunu belirtti.

Kadın cinayetlerindeki tablo böyle iken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın kadına yönelik şiddetle mücadele etme biçiminin "beddua etmek" şeklinde olduğunu kaydeden Nazlıaka, "Kadın cinayetlerine çözüm olarak 'elleri kırılsın' demeyi seçmiştir. Geleneksel düşünce yapısı ve toplumsal cinsiyet rollerini zihin yapısında aşamayan İslam, var olan egemen zihniyeti tüm konuşmalarında yeniden üretmektedir. Kadın katillerine 'elleri kırılsın' diyerek sorumluluktan kurtulabileceğini sanan Ayşenur İslam'ın istifası için sadece bu söz bile yeterlidir" diye konuştu.

Nazlıaka, şöyle konuştu:

"Kadının bedeni üzerinden yürütülen politikaları kürtaj tartışmaları başladığı günlerde "gündem değiştirme' olarak yorumlayanlar,, bugün ilköğretime giden türban için de aynı şeyleri söyleyebilecekler mi? 10 yaşındaki kız çocuğunun başını örtmesini normalleştirmeye çalışanlar, bu çocukları başı açık çocuklardan ayrıştırmaktadır. Toplumsal cinsiyet rollerini küçücük çocukların omuzlarına yükleyenler, cinselliği erkenden o çocukların kafalarına yerleştirdiklerini de biliyorlar. Bir sonraki aşama karma eğitimin son bulması olacaktır. Laik, eleştirel ve özgürlükçü eğitim sisteminden vazgeçmek Türkiye'nin geleceğini, bir bataklığın içinde kurmak demektir."

Yıllar önce bir kız çocuğunun hunharca öldürüldüğünü ve katilinin intihar ettiğini anımsatan Nazlıaka, bu konuyla ilgili sorumsuzca yazı yazdığını söylediği Perihan Mağden'in herkesten özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

Aylin Nazlıaka, "erken seçim tartışmaları ve milletvekillerine yapılan zamla" ilgili soru üzerine, "Biz yarın da olsa kendimizi seçime hazır hissediyoruz. İktidar gerçekten erken seçim yapabilecek kudreti görüyorsa yapsın, hodri meydan" dedi. Milletvekillerine yapılan zammın gereksiz bir zam olduğunu ifade eden Nazlıaka, "2015'te Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artırıldı. Milletvekillerine zam yapılarak, kendi grubuna sus payı mı vermek istiyor acaba. Koluna 700 bin TL'lik kol saati takanlar, çocuklarının odasında ayakkabı kutuları ile para sayma makinesi bulunanlar bu zam hakkında ne düşünüyor acaba. Benim asıl öğrenmek istediğim budur" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, "yakılan her TOMA yerine 5-10 tane TOMA alacağız" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun adının "Ahmet Tomaoğlu" olarak değiştirilmesi gerektiği söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı
    15:53 Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan 32 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı. Cezaevi firarisi R.B. (56), düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.

  • Osmangazili Muhtarlar Mazbatalarını Aldı
    15:38 Osmangazili Muhtarlar Mazbatalarını Aldı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Osmangazili muhtarlara mazbatalarını teslim etti. Başkan Aydın, yeni dönemin tüm muhtarlar için hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli Oldu
    15:38 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli Oldu

    31 Mart seçimlerinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri belirlendi. AK Parti, MHP, CHP, YRP, İYİ Parti ve BBP'den oluşan mecliste toplamda 70 üye yer alıyor.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü
    15:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi konutunda gerçekleşti.

  • MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi
    15:33 MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi

    MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, partisinin ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu belirterek, bu durumun kendisi için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu söyledi. Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güvenini kazanmanın kendisini gururlandırdığını ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Türk siyasetinde kadın temsilinin önemine vurgu yapan Kılıç, partisinin politikaları doğrultusunda daha etkin bir rol alacağını ve başarılı olacağını belirtti.


Advertisement