CHP'li Öğüt'den Bakanlara Kavurma - Son Dakika
Güncel

CHP'li Öğüt'den Bakanlara Kavurma

CHP\'li Öğüt\'den Bakanlara Kavurma

Ensar Öğüt, TBMM Genel Kurulu'nda yanında getirdiği kavurma etini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a ikram etti.

14.12.2014 15:15  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM Genel Kurulu'nda yanında getirdiği kavurma eti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a ikram etti.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kürsüye bir torba ile çıktı. Doğu Anadolu ve Ardahan'ın kalkınması için Doğu Anadolu'daki çiftçilerin banka borçlarındaki faizler silinip anaparayı 5 yıla yayılması gerektiğini belirten Öğüt, "Çünkü, çiftçimiz ve esnafımız hakikaten siftah yapmadan dükkanını kapatıyor, esnaf perişan bir durumda. Doğu Anadolu'daki esnaftan ÖTV ve KDV alınmasın, verginin de yüzde 50'si alınsın. Zaten kimse vergi ödeyemiyor, dükkanını siftah yapmadan kapatıyor insanlar. Bu anlamda siz Doğu Anadolu'yu kalkındırmak istiyorsanız esnafa kolaylık getirin, vergisini azaltın" dedi.

Yanında getirdiği eti gösterek Öğüt, "Bakın, bu etten bu kavurma yapıldı yani o merada otlayan hayvanın eti bu. Bu ette ne var biliyor musunuz, bu ette omega 3 var, omega 6 var, omega 9 var. Bizim anamızı ağlattı bu doktorlar "Kırmızı et yemeyin, kolesterol olur." Bakın, Profesör Canan Karatay'la görüştüm, teşekkür ederim, "Kırmızı ette, meradan yiyen hayvanın etinde kolesterol yok, omega 3, omega 6, omega 9 var." dedi. Diğer, yapay beslenen hayvanların etinde hiçbir şekilde omega 3 yoktur. Bize tavuk ve balık yedirdiler. Çiftlikte beslenen balıklarda da, tavuklarda da bu etten daha fazla kolesterol var. Ben kendimde denedim, her sabah, Ardahan'dan getirdiğim tereyağı ve yumurtayı yedim, eti yedim, 6 ay sonra doktora gittim, kolesterol ölçtürdüm, aynı çıktı yani kolesterol yok. Bu kırmızı etin düşmanlarına şunu söylüyorum. Köylümüzün kalkınması için, çiftçimizin kalkınması için, kırmızı etin gelişmesi için köylümüze imkan verin, köylümüze gerekli şekilde destek verilsin, köylümüz kalkınsın. Doğu Anadolu kalkınırsa Türkiye kalkınır, Türkiye beslenir. Omega3 değeri olan değeri olan insanların beyni gelişir, beyni gelişen insanlar daha çok kalkınır, kalkınan bir ülke olur. Türkiye'de insan başına yılda 12 kilo et düşüyor, Amerika'da 125 kilo et düşüyor. Amerika mı zengin Türkiye mi zengin'ö dedi.

Ardından Öğüt, bir tabak içinde olan pişmiş kavurma eti, komisyon sırasında oturan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a ikram etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Öğüt'den Bakanlara Kavurma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement