CHP'li Onur'dan Volkan Demirel ve Felipe Melo'ya Çağrı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Onur'dan Volkan Demirel ve Felipe Melo'ya Çağrı

Süper Kupa final maçının ardından, Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'ya, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin" ifadesi kullanmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Gelin yalnızca evinizdeki değil, sokaklardaki dostların da meleği olun. Sokak hayvanları ile birlikte yaşam için bir farkındalık kampanyası başlatalım" çağrısında bulundu.

26.08.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Kupa final maçının ardından, Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'ya, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin" ifadesi kullanmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Gelin yalnızca evinizdeki değil, sokaklardaki dostların da meleği olun. Sokak hayvanları ile birlikte yaşam için bir farkındalık kampanyası başlatalım" çağrısında bulundu.

Yaşanan tüm bu tartışmalar sonrası TBMM Çevre Komisyonu üyesi Onur, konuyla ilgili iki futbolcuya sağduyulu davranmaları ve sokak hayvanlarına yönelik bir farkındalık kampanyasında yer almaları için çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Onur, "Sivil toplum ve siyaset yaşamımın mücadele alanlarından biri olan hayvan haklarının teslimi ve korunması konusunda, 'spor'da yaşanan tartışmalar üzüntü verici. Bir takım kaptanının, rakip takım futbolcusuna karşı kızgınlığını 'belediye sokaktaki köpekleri zehirlesin' sözleriyle ifade etmesi; Diğer oyuncunun ise son derece ağır koşullarda yaşayan bir köpek cinsinin olumsuz algısına katkıda bulunacak tavırlar içerisine girmesi endişe veriyor" diyerek şöyle devam etti:

"Dün akşamki sözlerim Fenerbahçe camiasını kızdırmış olabilir. Onların FB hassasiyeti kadar benim de hayvan hassasiyetim var. Bizler sokak köpeklerinin haklarını korumak için kılı kırk yarıp çabalarken, pek çok taraftarı olan bir futbolcunun 'belediyelerin sokak köpeklerini zehirlemesini normalleştirici' ifadesi kabul edilemez. Aynı şekilde yasada 'tehlikeli ırk' tanımından güç bela çıkardığımız pittbullların köpek dövüşü, parçalanma, ıskartaya çıkma ve ölene dek insanlardan uzak daracık bir alanda, adeta ağırlaştırılmış müebbet koşullarında geçen ömür dramını bir futbol eğlencesiyle göz ardı etmemek gerek.

Sevgili Volkan, evinizde köpeğiniz olduğunu görmek mutluluk verici. Ama gelin yalnızca evinizdeki değil, sokaklardaki dostların da meleği olun. Sokak hayvanları ile birlikte yaşam için bir farkındalık kampanyası başlatalım. Sevgili Melo, kendinizi pitbull olarak tanımlarken, pittbulların sonlarının çok acı olduğunu unutmayın. Ve gelin, toplumda kötü tanıtılan pittbull dostlarımızın meleği olun. Pittbull'ların kötü ellerde istismarına karşı bir farkındalık kampanyası başlatalım.

Hayvan haklarını savunan pek çok STK'nın bu kampanyayı coşkuyla karşılayacağına eminim. Kendime gelince, eğer Volkan ve Melo'yu dostlarımız için bir araya getirebilirsem tüm küfür ve hakaretleri göz ardı ederek kalbini kırmış olabileceğim tüm taraftarlardan özür dileyeceğim. Ve bir BJK'lı olarak, kabul görürseniz fahri FB'li ve GS'li olacağım."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Onur'dan Volkan Demirel ve Felipe Melo'ya Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • milletvekili seçmeni: Sayın Onur, Siz millet vekilisiniz, belliki sizi sokak köpekleri değil millet seçmiş. Sokak köpeklerini bırakıp biraz da milletin haklarını savunsanız. 0 0 Yanıtla
  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    12:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Mansur Yavaş, beş yılda yapılan çalışmaların millet tarafından onaylandığını belirtti. Yavaş, beş yıllık süreçte yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı ve gelecek seçimlerde de halkın iradesine saygı duyacaklarını vurguladı.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi
    12:28 Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi

    Samsun'un Terme ilçesinde bir iş yerinde yapılan aramada bidonlar halinde 36 bin 280 litre sahte bulaşık deterjanı bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.


Advertisement