CHP'li Oran: Baraj Edebiyatı Yapanları Çok Ciddi Görmüyorum - Son Dakika
Güncel

CHP'li Oran: Baraj Edebiyatı Yapanları Çok Ciddi Görmüyorum

CHP\'li Oran: Baraj Edebiyatı Yapanları Çok Ciddi Görmüyorum

Tunceli'de bulunan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yüzde 10'luk seçim barajının seçimlere 3- 4 ay kala gündeme geldiğini belirterek, "Seçim barajı konusunda iktidar partisi ve baraj mağduru olduğunu söyleyen partinin bu konuda samimi olmadığını söylüyorum.

05.06.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de bulunan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yüzde 10'luk seçim barajının seçimlere 3- 4 ay kala gündeme geldiğini belirterek, "Seçim barajı konusunda iktidar partisi ve baraj mağduru olduğunu söyleyen partinin bu konuda samimi olmadığını söylüyorum. İsteselerdi yaptıkları görüşmelerde, müzakerelerde bu konuyu gündeme getirebilirlerdi. Görüşmelerde gündeme getirmedikleri seçim barajı konusunu bugün baraj edebiyatı ile konuşuyorlar. Ben samimi bulmadığını ifade etmek isterim" dedi.

Tunceli'de seçim çalışmalarına katılan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. İktidarı eleştiren Oran, seçim güvenliği konusunda zaaflar bulunduğunu gerek Tunceli, gerekse başla illerde sıkıntılar yaşandığını söyledi. Oran, "Tunceli'de CHP teşkilatları çok rahat çalışamıyor. Çeşitli kesimler baskı kurmak istiyor ve köylüler üzerinde inanılmaz bir baskı söz konusu. Dün Erzurum'da HDP'nin mitinginde saldırılar oldu. Önceki gün Bingöl'de HDP seçim aracına silahlı saldırı oldu ve bir HDP'li yaşamını yitirdi. Bu ülkede bağımsız ve tarafsız olmak için atanmış bir İçişleri Bakanı var. Bizim partimize de yapılan çeşitli saldırılar var, binalarımıza yapılan saldırılar var. HDP'ye yapılan saldırılar var. Hatta MHP'ye yapılan saldırılar da var. Bir AKP'ye yapılmıyor. Acaba bu İçişleri Bakanı var mı, yok mu? Görev de mi ya da ne iş yapar bilen yok. ya da sadece Cumhurbaşkanı'nın örtülü ödeneğinin artırılması için mi göreve getirildi?.Nerede bu ülkedeki seçim güvenliği bunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

Türkiye'de yüzde 10 seçim barajının seçimlere 3-4 ay kala gündeme geldiğini söyleyen Umut Oran, CHP olarak meclise barajın indirilmesi için kanun teklifi verdiklerini belirtti. Oran, şunları söyledi:

"Aslında seçim barajı konusunda bir aldatmaca var, kimse bunu gündeme getirmiyor. Şimdi bir süreç var, yönetiliyor birtakım görüşmeler yapılıyor. Bunu herkes biliyor tabi ki, kurulan komisyonlar var. Sürekli görüşüyorlar, yıllardır görüşüyorlar. Özellikle son 4 yılda onlarca görüşme oldu ama bu görüşmelerde seçim barajı sahici bir şekilde gündeme getirilmedi ve görüşülmedi. Hep böyle yandan dolaşıldı. Ama şu anda bir bakıyoruz ki, bir baraj edebiyatı almış başını gidiyor. Barajla yatılıyor, barajla kalkılıyor. Bu baraj meselesi yıllardır Türkiye'nin gündeminde, CHP barajın indirilmesi konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapmış, birçok kanun değişikliği teklifi vermiş. ve barajın en aşağı çekilmesi için çaba göstermeye hala devam ediyor. Yıllardır çözüm süreci, başarı süreci adı altında görüşüyorlar. Bu maddeyi yani seçim barajı meselesini hiç gündemlerine bile almadılar, gündeme bilge getirmediler. Bu görüşmelerde halbuki bir takım maddeler üzerinde anlaştık ve anlaşmadık dediler. Halbuki seçim barajı maddesi de bu görüşülen maddeler arasına girseydi, anlaşsalardı bu konuda bugün seçim barajı gündeme gelmeyecekti . Bugün baraj edebiyatı yapanları çok sahici ve ciddi görmüyorum. Aynı şuna benziyor. Geçenlerde Gezi'nin ikinci yıl dönümüydü aynı şekilde Gezi'deki direnişe önce çıkıp darbe diyeceksiniz, sonra da çıkıp Gezi edebiyatı yapacaksınız. Öbür taraftan Saidi Nursi'ye çok etkilendiğinizi söyleyeceksiniz, mücadelesini örnek aldığınızı söyleyeceksiniz. Ondan sonra da burada farklı bir dil kullanacaksınız. Saidi Nursi'nin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Alevilerin Eyli Beyit ve Hz. Ali ilgisi yoktur ifadesini kullanan kişi. Bu söylemlerde bulunan anlayışı samimi olarak bulmuyorum. Aynı şekilde seçim barajı meselesinde de durum böyle. Birçok konuda işbirliği yapanların bu zaman seçim barajı konusunu da gündemlerine almaları ve çözmeleri gerekiyordu. Seçim barajı konusunda iktidar partisi ve baraj mağduru olduğunu söyleyen partinin bu konuda samimi olmadığını söylüyorum. İsteselerdi yaptıkları görüşmelerde, müzakerelerde bu konuyu gündeme getirebilirlerdi. Görüşmelerde gündeme getirmedikleri seçim barajı konusunu bugün baraj edebiyatı ile konuşuyorlar. Ben samimi bulmadığını ifade etmek isterim." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Oran: Baraj Edebiyatı Yapanları Çok Ciddi Görmüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement