CHP'li Oran: Erdoğan Şantaj Kasetlerini Nereden Biliyor? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Oran: Erdoğan Şantaj Kasetlerini Nereden Biliyor?

CHP'li Umut Oran, Başbakan'ın, kendisi, Abdullah Gül ve Necdet Özel ile ilgili şantaj kasetleri olduğunu açıklamasını TBMM gündemine taşıdı.

23.04.2014 17:15  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili şantaj kasetleri olduğunu açıklamasını TBMM gündemine taşıyarak, "Erdoğan şantaj kasetlerini nereden biliyor?" diye sordu.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Başbakan Erdoğan'ın "Bunların elinde şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kaset. Cumhurbaşkanı'nın da şantaj kaseti vardı. Benimle ilgili de, Genelkurmay Başkanı ile de. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar" sözlerini anımsattı. 

İşte Umut Oran'ın, Bakan Ala'ya yöneltiği sorular:

-Bu kasetlerin varlığını hükümetinizin nasıl bilebilmektedir? Bakanlar Kurulu üyeleri olarak bu şantaj kasetlerinin içerik bilgilerine sahip misiniz, izlediğiniz bu tür şantaj kasetleri var mıdır?


-Varlığını bildiğiniz bu şantaj kasetlerinin çekilmesini neden önle(ye)mediniz?

-Bu kasetleri çekenler kamu personeli midir, hangi kurum/kuruluşta hangi görevlerde bulunanlar bu çekimleri yapmıştır?

- Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 ve 3. numaralarıyla Genelkurmay Başkanı'nın şantaj görüntülerinin çekilmesi nasıl mümkün olabilmiştir? Bu durum devletin zirvesinde yaşanan bir zafiyetin göstergesi midir?

-Devletin en tepesinden en aşağısına kadar'ifadesi neyi kapsamaktadır, kaset şantaj operasyonu hangi makama/mevkiye kadar inmektedir? Bu şantaj kasetlerinden zarar gören üst düzey kamu yöneticileri kimlerdir?

-Bu şantaj kasetlerini çekenler/yayanlardan yakalanıp, görevden el çektirilen, hakkında adli/idari işlem yapılan kişi/kişiler var mıdır? Bu yakalanan kişiler kimlerdir, nerelerde hangi pozisyonda görev yapmaktadırlar?

-İstihbarata Karşı Koyma (İKK) noktasında devlet yapısında bir zafiyet var mıdır? İKK amacıyla 2014 yılı başından itibaren hangi ek önlemleri aldınız?

CHP\'li Oran: Erdoğan Şantaj Kasetlerini Nereden Biliyor?
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Oran: Erdoğan Şantaj Kasetlerini Nereden Biliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • VATANDAŞ: KASETLERİ ÇOK SEVİYORSUNUZ SİZE BİR TANE KASET YAPTIRAYIM BOZUK PLAK GİBİ HERGÜN DİNLEYİN.ARTIK KASET SİYASETİNİ BIRAKINDA 30 MARTTA NEDEN BAŞARILI OLAMADIK DİYE DÜŞÜNÜN. 17 7 Yanıtla
  • sen nerdesin hacı ya: umut sen nerlerdeydin.. seçimden önce hergün çıkıp çıkıp yalandan umut oranları sallıyordun.. bir vatandaş olarak endişelenmiştim.. herhalde pensilvanyada inzivaya falan çekildi diye düşündüm.. başbakandan bunalan darbe yapamamış masum chp lilerde varmış burlarda.. ilahi umut sende yani.. bunlar sizin uydurduğunuz şeyler başbakan hani vardı nerde bunlar diyor sadece.. bunu bile kelime oyununa dökmeye kalkmışsın aşkolsun yani.. şu ayak takımı siyasetini ne zaman bırakacaksınız.. darbeler dönemi geçti hacılar.. size iktidar yok artık öyle beleşten.. ne acı be değilmi.. darbe görememiş masum bir chp li olmak... 12 4 Yanıtla
  • cengiz bayraktar: bırak o kadarınıda bilsin daha sizin bilmesini istemediklerinizin nicesini biliyorda ülke kaldırmaz diye söylemiyor yoksam sizin kime nasıl ne şekilde çalıştığınıda bilmiyor sanmayın sizin ne mal olduğunuda bildiği için peydır pey ülkeyi kaosa sürüklemeden adam işi çözüyor allah razı olsun ondan 10 5 Yanıtla
  • Zaza slm verdi laza: Erdoğan montajada kürtajada karşı haberin olsun çarşı... 4 6 Yanıtla
  • kahraman beşiktaş: kaset tamam da içerikleriyle ilgilenmedikten sonra 3 3 Yanıtla
  • KILÇIK: PEKİ UMUT EFENDİ SİZİN GENEL BAŞKANINIZ ERDOĞANIN İZLEDİĞİ KASETİ İZLERKEN BENDE ONU İZLİYORDUM DEMESİ ACABA KASETLERDE SİZİNMİ PARMAĞINIZ VAR BENDE BÖYLE DÜŞÜNSEM DOĞRUMU OLUR.SEN BUNU SORGULA BENCE. 2 1 Yanıtla
  • SEBAHATTİN: ÇÜNKÜ SİZİN ELİNİZDE HER ŞEY MEVCUT BİR DE BİLMEMEZLİKTEN HAYATINIZ KASET GENEL BAKANINIZADA YAPMADINIZ MI YAZIK DENİZ BAYKAL'a 2 1 Yanıtla
  • nacar: provakatör iş başında cumhurbaşkanı için adam bulamayan chp provakatörlük için içerisi dolu olan parti.. 2 0 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement