CHP'li Özel Alternatif Törende Konuştu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Özel Alternatif Törende Konuştu Açıklaması

CHP\'li Özel Alternatif Törende Konuştu Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin il teşkilatınca düzenlenen alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, “Bizim meclisimizi bir saray meclisi yapmaya çalışanlar, başbakanı muktedirin memuru olarak görenler, meclisteki partileri formalite, milletvekillerini emir kulu olarak görenler 1 Kasım günü yapılacak seçimde duvara toslayacaklardır” şeklinde konuştu.

29.10.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin il teşkilatınca düzenlenen alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, "Bizim meclisimizi bir saray meclisi yapmaya çalışanlar, başbakanı muktedirin memuru olarak görenler, meclisteki partileri formalite, milletvekillerini emir kulu olarak görenler 1 Kasım günü yapılacak seçimde duvara toslayacaklardır" şeklinde konuştu.

CHP Manisa İl Teşkilatı geleneği bozmayarak alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Egemenlik anıtı önünde gerçekleştirilen alternatif törene; CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri partililer ve bazı sivil toplum kuruluşları katıldı. Alternatif törene ilgi oldukça yoğun olurken, törende çelenk sunumlarının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok'un ardından kısa bir konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, "Özgürlüğümüzü, eşitliğimizi, kardeşliğimizi, çağdaşlığımızı cumhuriyete borçluyuz. En büyük bayramımız kutlu olsun. Bizi saraya kul olmaktan kurtaran, cumhuriyetimizi ve bu özgür günleri yaşamımızı sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

"DUVARA TOSLAYACAKLAR"

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise konuşmasında meşrutiyet meclisleri ve cumhuriyet meclislerini karşılaştırarak, "Cumhuriyet Bayramı'nı bir genel seçimin, yani ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceğimiz bir seçimin 3 gün öncesinde kutluyoruz. 3 gün sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları sandık başına gidecekler ve kendisini kimin yöneteceğine, yani temsilcilerine karar verecekler. Seçimin resmi sonuçları ilan edildikten 5 gün sonra meclis kendiliğinden toplanacak ve temsilciler yemin edecek. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Meşrutiyet meclislerinden yani saraya bağlı çalışan meclislerden demokrasi meclislerini ayıran yegane fark kendi kendine toplanma özelliğidir. Saray meclislerinin ne gün toplanacağına ne gün kapanacağına saraydaki muktedir karar verir ama cumhuriyet meclisinin ne gün toplanacağına ne gün kapanacağına anayasa, yani toplumun ortak sözleşmesi, yani hepimizin kabul ettiği, hepimizin üzerinde olan toplumsal sözleşme karar verir. Bizim meclisimizi bir saray meclisi yapmaya çalışanlar, başbakanı muktedirin memuru olarak görenler, meclisteki partileri formalite, milletvekillerini emir kulu olarak görenler 1 Kasım günü yapılacak seçimde duvara toslayacaklardır" dedi.

"ALTERNATİF TÖRENLERİN SONUNCUSU OLSUN"

4-5 yıldır CHP olarak alternatif bayram kutlamaları yapmak zorunda kaldıklarını aktaran Özel şunları söyledi:

"Buraya sizlerin, bizlerin, cumhuriyetten önce kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelenk sunmasını yasaklayan genelgeler koydular. Ama hiçbir zaman bizim kurucumuza ve bu ülkenin kurtarıcısına bağlılığımızı, saygımızı ifade etmekten alıkoyamadılar. Bugün yine hep birlikte huzurdayız. Umut ediyoruz ki bu alternatif törenlerin sonuncusunda olalım. Vatandaşlarımız 1 Kasım'da, cumhuriyet kutlamalarını formaliteye indirgeyen iktidar anlayışına bir tokat daha vursun, bu meydanları halka açsın, cumhuriyet bayramları bundan sonra halk tarafından özgürce kutlansın. Şanlı bayrağın, bağımsızlığın, birlikteliğin kıymetini bilen tüm cumhuriyet çocuklarının bayramı kutlu olsun, bayramımız kutlu olsun." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Özel Alternatif Törende Konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement