CHP'li Özel, Cezaevi Personelinin Sıkıntılarına Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özel, Cezaevi Personelinin Sıkıntılarına Dikkat Çekti

CHP\'li Özel, Cezaevi Personelinin Sıkıntılarına Dikkat Çekti

Chp Manisa Milletvekili, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu üyesi Özgür Özel, Pozantı Cezaevi'nden başlayarak 50 farklı cezaevinde 150'den fazla ziyaret gerçekleştirdiklerini, 5'i kitap haline getirilen 100'den fazla rapor yazdıklarını söyledi.

11.01.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Manisa Milletvekili, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu üyesi Özgür Özel, Pozantı Cezaevi'nden başlayarak 50 farklı cezaevinde 150'den fazla ziyaret gerçekleştirdiklerini, 5'i kitap haline getirilen 100'den fazla rapor yazdıklarını söyledi. Cezaevlerinde görevli personelin sıkıntıları olduğunu kaydeden Milletvekili Özel, polis ve jandarma gibi riskli bir iş yapan cezaevi görevlilerin yıpranma payları olmadığını ve buna çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyesi Özgür Özel, cezaevi ziyaretlerinde tespit ettikleri sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı. Ziyaretlerinde mahkum, mahkum yakınları ve cezaevi personeli olmak üzere 3 ana mağdur grubu tespit ettiklerini, anlatan Özel, şöyle dedi:

"Cezaevi personelinin ismi değişiyor. Eskiden 'Gardiyan' deniyordu, devrim yapılarak 'İnfaz koruma memuru' adını aldılar. Ama sorunları değişmedi. Şimdi bugün onlara 'İç güvenlik memuru' ve 'Dış güvenlik memuru' adını vereceğiz ama sorunlarıyla ilgilenmiyoruz. Oysa cezaevinde çalışan personelin 4, 10, 20 yıl önce ne sorunu varsa bugün de benzer sorunları var. Onların yeni sıfata değil, yeni bir statüye, sorunlarının bilinmesine ve çözüm önerileri getirilmesine ihtiyacı var. Onların bir makyaja, yeni isme değil, acil durumlarından dolayı önce nefes aldıracak bir suni teneffüse, sonra da etkin bir tedaviye ve rehabilitasyona ihtiyaçları var.

Cezaevinde çalışan personelin en önemli sorunun yıpranma payları olduğunu kaydeden CHP'li Özel, açıklamasına şöyle devam etti:

"İnfaz koruma memurları, müdürler, müdür yardımcıları, aday memurlar, teknik memurlar, hepsinin sorunları dağ gibi ve çözülmeyi bekliyor. Bizler cezaevindeki mağdurların, mahpusların yanlarına gittiğimizde gözümüzün içine bakıyorlar. Girerken ya da çıkarken, sorunlarını dile getirirler mi mecliste bir gün gündeme gelip çözüm üretilebilir mi diye. Örneğin, cezaevinde çalışan memurlar silah taşıyorlar. Polisler, jandarmalar gibi riskli görev yapıyorlar ama yıpranma payları yok. Çok farklı meslek gruplarına tanınan, gazetecilere tanınan, en nihayetinde milletvekillerine tanınan bir yıpranma payı cezaevindeki memurlarda maalesef yok. Cezaevi memurları, cezaevinde çalışanlar yıpranma almadıkları gibi fazla mesai de almıyorlar. İşin enteresanı, onlar en çok örneğin herkesin dinlendiği bayram günlerinde, yılbaşı günlerinde çalışıyorlar. Neden çalışıyorlar? Çünkü o günlerde açık görüş var. İzinlerin hepsi iptal, hiçbiri ailesinin yanına, yakınlarının yanına gidemiyor. Amaçları kader mahkumları çocuklarını kucaklarına alabilsin, bir anne evladına belki son kez sarılabilsin, bayram gününü, yılbaşı gününü birlikte geçirebilsinler diye. Çalıştıkları fazla mesai için bir kuruş fazla ücret alamıyorlar. Emekli olmaya kalktıklarında örneğin 3 bin 800 lira maaş alan bir müdürün maaşı 2 bin liraya düşüyor. İnfaz koruma Memuru 2 bin 800 lira alıyor maaşı 1500 ile 1600 liraya düşüyor. Kredi kartları dolu, borç boğaza kadar. Emekli olmadan yaş haddine kadar çalışmayı zorluyorlar. Grubumuzun önerileri var, değerlendirilmesini ve bu insanların sesinin artık duyulmasını talep ediyoruz." - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel, Cezaevi Personelinin Sıkıntılarına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement