CHP'li Özkan'dan Yıldırım'a 'Ferhat-şirin' Göndermesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Özkan'dan Yıldırım'a 'Ferhat-şirin' Göndermesi

CHP\'li Özkan\'dan Yıldırım\'a \'Ferhat-şirin\' Göndermesi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ve İzmir için hazırlanan "Sen Ferhat’sın, İzmir seninle Şirin” yazılı pankartı eleştirdi.

21.10.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ve İzmir için hazırlanan "Sen Ferhat'sın, İzmir seninle Şirin" yazılı pankartı eleştirdi. Özkan, "Aynı öyküsündeki gibi Ferhat Şirin'e asla kavuşamayacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gündeme dair açıklama yapan Özkan, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım'a yüklendi. Her sabah İzmir'e köy diyerek hakaret edildiğini savunan Özkan, "Bulunduğumuz mekan İzmir'in önemli liman alanlarından bir tanesi. Özelliği İzmir'i 360 derecelik panoramasına hakim. Buradan bir bakın. İzmir'in neresi köy? Her sabah kalkıp düzenli olarak kente hakaret eden Yıldırım ve arkadaşları halktan oy istiyor. Ama alamayacaklar çünkü bu edepsizlik halk tarafından ağır şekilde cezalandırılacak. İzmir'in her bir alanına bakabilirsiniz. Bu kent yağmaya açılmadığı için, toprak rantından uzak bırakıldığı için AKP'liler rahatsız. Kenti ele geçirip her bir alanına saldırmak istiyorlar. 'İzmir kokuyor' diyorlar. Bu kent özgürlük, kadın ve adalet kokuyor. Kent pis kokuyormuş, kent köymüş, bu kentte yaşanmıyormuş. Bu kente köy diyecek vicdansız ancak AKP'den çıkar. Eskiden İzmir'in duvarlarında 'bin ali' yazılıyordu şimdi 'cin ali' yazılıyor. Bu cinlikler para savurmalar AKP'yi İzmir'de hiçbir yere çıkarmaz" dedi.

FERHAT-ŞİRİN PANKARTINI ELEŞTİRDİ

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım için hazırlanan "Sen Ferhat'sın, İzmir seninle Şirin" yazılı pankartı eleştiren Özkan, şunları söyledi: "Ferhat, Şirin'e aynı öyküsündeki gibi asla kavuşamayacak. Ağzının payını alıp gidecek. Çakma Ferhat dağların öbür ucunda kalacak. Her yerde AKP'nin billboardları var. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? İzmir'de her eve mektup gönderiyorlar. Bunun maliyeti 1 milyon 700 bin lira. Bu hangi kaynaktan karşılanıyor. Bu araçların kaynağı nedir? Ferhat diye kendini tanımlayan Binali Yıldırım'a sesleniyorum İzmir'in kapıları size kapalıdır. Davutoğlu ile birlikte pılını pırtını toplayıp bu kentten uzaklaşacaklar."

"BEYAZ TOROSLARINA BİNSİN GİTSİNLER"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerini de eleştiren Özkan, şunları söyledi: "Yerli, otomobil demişlerdi, meğer Beyaz Toros üreteceklermiş. Beyaz Toroslarına binsin gitsinler. Biz onların Beyaz Toros üretmesine, faili meçhulleri canlandırmasına, çocuklarımız üzerinde kan ve gözyaşı oynanmasına izin vermeyeceğiz. Meydan meydan haykırarak Türkiye'yi korkutmaya sindirmeye çalışan Başbakan'a İzmir'den tek yanıtım; 'Sen o Beyaz Toros'un şoförlüğünü 1 Kasım'a kadar yapabilirsin. O arabayla birlikte hesap vermeden gitmek yok. Mutlaka hesap soracağız. Çocuklarımızın katilinin hesabını soracağız. Katiller biliniyor. Katil takip ediliyor. Ama çocuklarımızı öldürene kadar kimse yakalanamıyor. Bunun hesabını verecekler."

"VAATLERDEN BIKTIK USANDIK"

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım'ın vaatlerinden bıktığını belirten Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kirli vaatleriyle bizi herhangi bir şekilde yolumuzdan döndüremezler. Biz İzmir'e aşkla bağlıyız. Aşkın yenildiği görülmemiştir. Biz kazanacağız. Aşk ve umut kazanacak. Zafer bizim olacak. Herkes yaptığının hesabını verecek. Konak Tünelleri dahil Yıldırım'ın açıkladığı vaat ettiği projelerden gerçekleştirilen bir proje yoktur. O tünel Aydın otobanının geçiş güzergah tünelleridir. Üçüncü havaalanının yerine karşı çıktık. Eş dosta araziyi kapattırıyorlar bir kuruş aldıklarını 10'dan satışa çıkartıyorlar. Bizim karşı çıktığımız havaalanı değil hesap kitap yapmadan giriştikleri işler. İstanbul'un ormanlarını yok ettiniz. 6 milyon ağaç kestiniz. Hayvanlar İstanbul'a indi. Şimdi gelip İzmir'i yeşillendireceğiz diyorsunuz. Yalan söylüyorsun. İzmir'i yok etmekle görevlisin. Tek misyonun bu. O nedenle kaybedeceksin. Kıbrıs'a su götürme koalisyon hükümetleri döneminde projelendirildi. Marmaray DSP'nin iktidarı döneminde finansmanı ve planlaması yapılıp ilk çalışmaları yapılan bir projedir. Marmaray'ın altında çıkan tarihi çanak çömlek diye attılar. Biz buna kızdık. Kuzu postuna bürünmüş kurtlar İzmir'e saldırıyor. Asla geçit vermeyeceğiz. Şimdi durmuşlar 'Atatürkçüyüz' diyorlar. Artık benim midem bulanıyor. Adıyaman'da IŞİD'çi oluyorlar. Güneydoğuda PKK'lı, Orta Anadolu milliyetçi, Marmara ve Karadeniz'de muhafazakar, İstanbul'da liberal oluyorlar. Şekilsiz omurgasız bir anlayış. İzmir'de 'ben Atatürkçüyüm' diyor. Niye resmini kapattın. 'Osmanlı Tuğrasıydı' dedin o tuğrayı niye kapattın?"

"HDP SİYASİ BİR ÖRGÜT"

1 Kasım'da seçmene mutlaka sandığa gitme çağrısında bulunan Özkan, kentin her iki bölgesinden 8'er milletvekili çıkartacaklarına inandığını söyledi. Bir gazetecinin sorusu üzerine PKK'nın kesinlikle katil bir terör örgütü olduğunu söyleyen Özkan, HDP'nin ise bu noktada bir anayasal kurum olarak siyasi bir örgüt olduğunu ve 6 milyon oy almış bir partiyi muhatap olarak aldıklarını sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Özkan'dan Yıldırım'a 'Ferhat-şirin' Göndermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement