CHP'li Özkoç'tan Sakarya Nehri'nde Kaybolan Gebzeli Avcının Ailene Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özkoç'tan Sakarya Nehri'nde Kaybolan Gebzeli Avcının Ailene Ziyaret

CHP\'li Özkoç\'tan Sakarya Nehri\'nde Kaybolan Gebzeli Avcının Ailene Ziyaret

Chp Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Nehri'nde 20 günden bu yana bulunamayan Süleyman Abuçka'nın ailesini ziyaret etti.

22.01.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Nehri'nde 20 günden bu yana bulunamayan Süleyman Abuçka'nın ailesini ziyaret etti.

TBMM'de dün yaptığı basın toplantısında Sakarya nehri'nde 20 gün önce kaybolan Süleyman Abukça ile ilgili açıklama yapan ve bugün de kente gelen Özkoç, ilgili bakanlarla, yetkililerle, sahadaki çalışanlarla sürekli temas halinde olduğunu, tüm çabaya rağmen yeterli desteğin sağlanamadığını söyledi. Özkoç, "Devletin gücü, 2-3 kilometrelik bir alanda, bir vatandaşı bulmaya nasıl yetmez? Aile ne yazık ki artık sadece bedenine kavuşabileceklerinin farkında. Son görevlerini yerine getirebilmek istiyorlar. Bu acı isteğe nasıl duyarsız kalınabilir" diye konuştu.

Özkoç, eşini 45 yaşına bastığı günde kaybeden Sunay Abuçka'nın gözünde yaş kalmadığını anlatırken şöyle konuştu:

"İki çocuk annesi bu kadıncağız, bir de ikiz bebeklere hamile. Bu kadar ağır bir yükle yüreği yanan bir kadın var ortada, soruna el atılmaz mı? Yığın buraya devletin gücünü, Süleyman Abuçka'yı bulun, su yükselmiş alçalmış olabilir, nehir suyu bulanık olabilir, ama sudur neticedir, ucu bucağı bellidir, bulunur. Bulunmaması mümkün değil. Ailenin gözünde yaş kalmadı, balçık içinde her gün sevdiklerinin ölüsünü arıyorlar, bu perişanlığı yaşatmayın insanlara, biraz olsun yüreklerini ferahlatın."

Süleyman Abuçka'nın kaybolduğu ilk günlerde su düzeyinin kar yağışı nedeniyle çok yükseldiğini, artık eski seviyelere dönüldüğünü ve çalışmaların daha etkin yürütülebileceğini anlatan Özkoç, "Bu sefer de Jandarma Arama Kurtarma timi ve AFAD personeli sayısı 30'dan 15'e düşürüldü. Tam tersi çalışmanın yoğunlaştırılmasına ihtiyaç var" eleştirisinde bulundu.

Barajda bir gün su tutularak,  nehirdeki debinin ve akıntının biraz daha düşürülebileceğini belirten Özkoç, önerisini Vali ve diğer yetkililere iletti, sürecin takipçisi olacağının söyledi.

'GAR AVM' İDDİASINA AÇIKLAMA

Bu arada CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un Adapazarı'nın 116 yıllık gar binasının AVM yapılacağına dair iddialarıyla ilgili olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.  Açıklamada  Gar Meydanı'nın Büyüksehir Belediyesi tarafından kamulastırıldığı belirtilip Sakarya tarihinde önemli bir yere sahip olan Gar Meydanı'nın halkın hizmetine sunulması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kamulastırma çalışkması gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bölgede yaptığımız çalışma neticesinde halkımızın nefes alabileceği yeşilin ve oturma gruhplarının bulundugu bu alan sadece halkımızın hizmetine sunulmuştur. Gar Meydanı'nın ve binasının başka  bir amaçla kullanılması asla veya asla sözkonusu degildir." - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özkoç'tan Sakarya Nehri'nde Kaybolan Gebzeli Avcının Ailene Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement