CHP'li Öztrak, Başbakan'ın Mal Beyanına İlişkin, "Demek Ki Onlar Sayın Başbakan'a Ait Değilmiş" Dedi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Öztrak, Başbakan'ın Mal Beyanına İlişkin, "Demek Ki Onlar Sayın Başbakan'a Ait Değilmiş" Dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal beyanına ilişkin, "Açıklanan mal beyanının doğru olup olmadığının araştırılması yetkililere düşer ama ortada bir belli bir hayat standardı var. Bilinen bazı mal ve mülkler var, demek ki onlar Sayın Başbakan'a ait değilmiş" dedi.

04.07.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal beyanına ilişkin, "Açıklanan mal beyanının doğru olup olmadığının araştırılması yetkililere düşer ama ortada bir belli bir hayat standardı var. Bilinen bazı mal ve mülkler var, demek ki onlar Sayın Başbakan'a ait değilmiş" dedi.

Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında IŞİD'in elindeki TIR şoförlerinin serbest bırakılmasına değinerek, "Şoförlerimizin sağ salim memleketlerine dönmesi en büyük tesellimizdir. Getirilen yayın yasağı nedeniyle hiç kimse yaşanan durumun olağanüstülüğünden ve ne olup bittiğinden haberdar değildir. Kurtulan şoförlerimiz de basından adeta köşe bucak kaçırılmaktadır. Onlara da konuşma yasağı getirilmektedir. Bu neyin telaşıdır, hükümet neyi gizlemenin, saklamanın peşindedir?" diye sordu.

-HÜKÜMETİ UYARDI-

Öztrak, hükümeti, "Umarım 49 vatandaşımızın yurda dönüşü önümüzdeki seçim takvimine endekslenmemiştir. Umarım yetkililer kendini bu kadar kaybetmemiştir" diye uyardı.

-KAVGA BAŞLADI-

Bu hafta AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kesinleştiğini ifade eden Öztrak, "Her ne kadar partide şimdi sadece cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandık dense de, Erdoğan'ın adaylığını açıklarken verdiği üç dönem kuralının işletilmesine yönelik talimat, kavganın başladığını ve bir tarafın tasfiye edileceğini ortaya koymuş durumda" diye konuştu.

-"TÜRKİYE UZUNCA BİR SÜREDİR TARİHİNİN EN KÖTÜ ARA REJİMLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR"-

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Torba Tasarı'ya eklenen düzenlemelere işaret eden Öztrak, şöyle dedi:

"Mahkemenin kararlarını yerine getirmeyen devlet memurları hakkında cezai kovuşturma yürütülemez hükmü tesis ediliyor. İş hızla devlet memurluğundan hükümet memurluğuna doğru gidiyor.

Hükümet, bürokraside yürüttüğü cadı avını artık bir kıyıma çevirmenin alt yapısını hazırlıyor. Bu tür düzenlemeler bir demokraside değil, olsa olsa ara rejimlerde olur. Türkiye uzunca bir süredir tarihinin en kötü ara rejimlerinden birini yaşıyor."

-BAŞBAKAN'IN MAL BEYANI-

"Cumhurbaşkanı adayı Başbakan'ın mal beyanının beklenenden biraz daha düşük olduğu yönünde eleştiriler var, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Öztrak, "Açıklanan mal beyanının doğru olup olmadığının araştırılması yetkililere düşer ama ortada bir belli bir hayat standardı var. Bilinen bazı mal ve mülkler var, demek ki onlar Sayın Başbakan'a ait değilmiş" dedi.

"Sulh ceza hakimlikleri getirildi, üç hakimin verdiği karar yetkisi bir hakime verildi, ne diyorsunuz?" sorusuna da Öztrak, "Yapılan düzenlemede yine hükümetin yargı üzerindeki baskısını yaygın bir halde uygulamakta güçlük çekmesi sonucunda muhtemelen bu baskıyı daha rahat uygulayabileceği bir yapıya doğru geçiş çabasıdır" yanıtını verdi.

"Seçimlerin 5 yıla çıkarılmasına ilişkin bir tartışma var, nasıl bakarsınız?" sorusuna da Öztrak, "Şu anda bu konuda henüz yetkili kurullarımızda tartışılıp olgunlaşmış bir şey yok, onun için herhangi bir değerlendirmede bulunmayacağım" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Öztrak, Başbakan'ın Mal Beyanına İlişkin, 'Demek Ki Onlar Sayın Başbakan'a Ait Değilmiş' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement