CHP'li Öztrak: Statükonun Trenine Binen Yolda Kalır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Öztrak: Statükonun Trenine Binen Yolda Kalır

CHP\'li Öztrak: Statükonun Trenine Binen Yolda Kalır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1'inci turda yüzde 60 oyla Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimleri kazanacağını belirterek, "Tayyip Erdoğan ve AK Partililer hızlı tren ile seyahat ederken yolda kaldı.

26.07.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1'inci turda yüzde 60 oyla Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimleri kazanacağını belirterek, "Tayyip Erdoğan ve AK Partililer hızlı tren ile seyahat ederken yolda kaldı. Statükonun trenine binen yolda kalır"dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak partisinin Edirne teşkilatını ziyaret etti. Partililer ile erken bayramlaşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ilk turda oyların büyük çoğunluğunu alarak seçimi kazanacağını ileri süren Öztrak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1'inci turda yüzde 60'la Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ipi göğüsleyeceğini söyleyebiliriz. Bunu hep beraber göreceğiz. Ama bunun için iki şeyi yapmamız lazım. Bir oyumuzu atacağız. 'Aman kardeşim bir oydan ne olur ki, gitmesem ne olur ki demeyip oyumuzu atacağız. Oyumuzu atmazsak, daha önce burada söylemiştik, bu kaosa giden otoyolda son barışa doğru, demokrasiye doğru, özgürlüğe doğru, çağdaşlığa doğru son çıkıştır, demiştim. Ondan sonra şikayet etme hakkı olmayacaktır. Ortadoğu'da yaşananlar ortadadır. Bunu bilerek söylüyorum tekrar, Türkiye Orta Doğu bataklığına hiçbir zaman çekilmeyecektir. Türkiye'nin yüzü Avrupa'ya dönük olacaktır" dedi.

TREN YOLDA KALDI

Türkiye'de ilginç bir seçim kampanyası dönemi yaşadıklarını anlatan Öztrak, devletin tüm imkanları kullanılarak dün Ankara- İstanbul arası hızlı tren hattı açılışında Başbakan'nın kendi kurmalarıyla trene bindiğini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı adayları davet edilmedi. Statükonun adayı dün trene bindi. Nerede diğer adaylar? O tren milletin treni. Yetmez bir de düzgün yapmamışlar bu trene binenler yolda kaldı. Bu statükonun trenine binenler yolda kalacaktır. Ben size söyleyeyim. Bunun trenine binilmez. Son derece haksızlıklarla dolu bir kampanya dönemini yaşıyoruz. Bir tarafta milletin trenini alabildiğince kullananlar, diğer taraftan vatandaştan para toplayarak kampanya yapmaya çalışanlar. Gördüğünüz gibi Allah buna razı olmadı. Tren yolda kaldı"diye konuştu.

ATATÜRKÇÜLÜĞE SOYUNMUŞLAR

AK Partilileri Atatürkçü kılığına girerek Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhurbaşkanı adayları Eklemeddin İhsanoğlu'nu aleyhinde halkı kandırıp bildirge dağıtmakla suçlayan Öztrak, "Atatürkçülükten uzaktan yakından hiç ilgisi olmayanlar görüyorum ki, son dönemde Atatürkçülüğe soyunmuşlar. Atatürkçü Düşünce Platformu diye bir bildiri Trakya Atatürkçü Düşünce diye bir bildiri etrafta dağıtılıyor. Bu bildirinin sahiplerinin İstanbul'da da görüldü bunlar. Yapılan araştırma sonucunda aslında Atatürk kanadından gelmeyen bir başka parti mensupları olduğu anlaşıldı. Bu nedenle de halkımızın bu dağıtılan ve yapılan kampanyayı dikkatle incelemesini istiyorum. Bu karşıda paniği gösteriyor. AK Partililer İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli'nde bildirge dağıtıyorlar. Atatürkçü olmayanların Atatürkçü kılığına girmeleri halinde dahi onların ne oldukları ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu tür kampanyaların yaklaşan büyük hezimete deva olmasını kimse beklemesin. Birinci turda yüzde 60'la Ekmeleddin İhsanoğlu ipi göğüsleyecektir" dedi.

İKTİDARDA MAĞDUR ÇIKMAZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, polislere yönelik operasyonları değerlendirirken ise, "İddiaların peşinde olacağız. Aralık ayında yapılan operasyonun ardından hazırlanan fezlekenin TBMM'YE gelmesini önlemek için ellerinden geleni yaptılar. 17 ve 25 Aralık'ta ortaya bir şey çıkıyor ve belLi iddialar ortaya atılıyor. Biz bu iddiaların peşindeyiz. Bunların ciddiyeti nedir, ne değildir, bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Bununla ilgili olarak bir araştırma komisyonu kuruldu. Yine tam Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, büyük bir mağdur edebiyatı başladı. Yine büyük tutuklamalar bize karşı darbe var. Türkiye artık bu tablolara alışmış olması lazım. 12 yıllık iktidarda mağdur çıkmaz. Bunu adaylardan bir tanesi Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi resmen kampanya malzemesi olarak kullanıyor" dedi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Öztrak: Statükonun Trenine Binen Yolda Kalır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü
    15:18 Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen kişinin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Bilal Y. (56) için Hulusi Akar Camisi'nde tören düzenlendi ve cenazesi Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrası basın mensuplarıyla katılımcılar arasında arbede yaşandı. Bilal Y'nin akreple temas ettiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilmişti.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.


Advertisement