CHP'li Pavey Kadın Haklarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Pavey Kadın Haklarını Anlattı

CHP\'li Pavey Kadın Haklarını Anlattı

Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle Kadın ve Sanat temasıyla düzenlenen Kadın Buluşması'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, kadına karşı şiddetle mücadelede, kadın ve erkeklerin duyarlılıklarının arttırılması, farkındalık yaratılması ve bilinçlendirilmesi için hükümetin ahlak tanımında dev kültürel kampanyalar sunması gerektiğini söyledi.

12.09.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle Kadın ve Sanat temasıyla düzenlenen Kadın Buluşması'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, kadına karşı şiddetle mücadelede, kadın ve erkeklerin duyarlılıklarının arttırılması, farkındalık yaratılması ve bilinçlendirilmesi için hükümetin ahlak tanımında dev kültürel kampanyalar sunması gerektiğini söyledi.

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan'ın himayesinde ilk olarak 2010 yılında Kültürlerin Ortak Dili Barış temasıyla gerçekleşen, Kadın Buluşması etkinliği bu yıl Kadın ve Sanat teması ile gerçekleşti. Seramik Müzesi'ndeki kapanış programında, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey Çanakkaleli kadınlarla biraraya gelip, Kadın ve Sanat konulu bir konuşma yaptı. Etkinliği, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz ile çok sayıda kadın izledi.

Kadınların insan hakları için yolculuğunun ancak iki cinsiyet eşit, yan yana ve el ele olmayı öğrendiğinde başarabileceğini belirten Milletvekili Şafak Pavey, dünya nüfusunun yarısından fazla sayıdaki kadının, dünyanın yarısından daha büyük bir alanda şiddet görüp, eğitilmediğini ve önemsenmeyerek değerli bulunmadığını söyledi. Kadınla ilgili her türlü mücadelenin kültürel ahlak tanımıyla birlikte ele alınması gerektiğini düşündüğünü kaydeden Pavey, Çünkü ahlak algısının küresel bir tanımı yok. Dolayısıyla birçok toplumda karşı cephenin en önemli silahı kadına ahlak üstünden saldırmak dedi.

Kadına karşı şiddetle mücadelede, kadın ve erkeklerin duyarlılıklarının arttırılması, farkındalık yaratılması ve bilinçlendirilmesi için hükümetin ahlak tanımında dev kültürel kampanyalar sunması gerektiğine dikkat çeken Şafak Pavey, Büyük bir yanlış olarak AKP hükümetinin 12 yıllık bir geçmişi olduğu varsayılıyor. Oysa bugünkü hükümetin pek çok üyesi 1990'dan beri oldukça yetkili siyasi yerlerdeydiler. O zamandan bu zamana değil kültürel kampanyalar yapmak, tam tersini sistemli olarak yürüttüler. Derin kültürü uyandırdılar. Kürtajın yasaklanmasından, çok çocuğa kadar, ahlaklı dindar gençlik kampanyalarından, ahlaksız batı değerlerine ilişkin komplolara kadar pek çok karşı kampanyayı bilinçli olarak yürüttüler. Ellerindeki büyük devlet gücüyle hem de. Çünkü bu onlara çoğunluk oyunun akmasıyla geri dönüyor. Derin kültüre konuşuyorlar. Hiç bir şeyi değiştirmek istemiyorlar. Neden böyle Çünkü ne kadar bağnaz bir popülizm yürütülürse, o kadar çok oy alınıyor. Kadın ve erkeği birlikte eğitmeye karşı olup, yurtlarından okul sıralarına kadar ayırıp, arkasından kadına şiddete karşı kampanya yürüttüklerini iddia ediyorlar. Böyle bir konuda çok yönlü bir çalışma yürütülebilir mi bu kafayla, bu mümkün mü Kadına en temel haklarının iade edilmesinde erkeklerin eğitimine çok önemli bir rol düştüğünü düşünüyorum. Bence, kız çocuklarının eğitimi doğrudan kadın özgürlüğüyle ilgili, ilişkili olduğu için erkek eğitiminden daha da önemlidir. Fakat eğitimde ne öğrettiğiniz, kesinlikle eğitimin kendisinden daha da önemlidir. Seküler olmayan, içinden bilim çıkarılmış bir eğitim kadının ahlak tanımı içinde kontrol edilmesine ve kadının gönüllü olarak geleneğin kurbanı olmasına yarar sağlar. Yani eğitirken dönüp dolaşıp en başa geliyoruz yeniden. Siyaset sistematik bir şekilde kadına düşmanlığı bir sosyal değer olarak muhafaza edince, yasalar misafir odasını süsleyen aksesuvar olmaktan öteye geçemiyor. Bugün Türkiye'de olan budur diye konuştu.

Pavey etkinliğin sonunda kadınlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Pavey Kadın Haklarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement