CHP'li Piriştina'ya Kocaoğlu'ndan Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

CHP'li Piriştina'ya Kocaoğlu'ndan Büyük Destek

CHP\'li Piriştina\'ya Kocaoğlu\'ndan Büyük Destek

Seçime birkaç gün kala partisinin genç belediye başkan adayı Levent Piriştina’ya destek amacıyla Buca’ya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ilçeye iki müjde geldi.

26.03.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçime birkaç gün kala partisinin genç belediye başkan adayı Levent Piriştina'ya destek amacıyla Buca'ya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan ilçeye iki müjde geldi. Yerel seçimin ardından tramvay inşaatını başlatacaklarını açıklayan Kocaoğlu, 3 yıl içinde de 4.9 kilometrelik Şirinyer- Tınaztepe metrosu ile 9.5 kilometrelik Tınaztepe- Üçyol metrosunun temelini atacakları müjdesini verdi.

İLK DURAK DOST ZİYARETİ

Buca'daki ilk durağı Veli Velioğlu'nun işletmesi olan Kocaoğlu, burada kentin önde gelen işadamları ve ekmek üreticileri ile buluştu. Onların sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, ulaşımla ilgili soru üzerine, "Konak- Karşıyaka Tramvayı'nın içine Şirinyer-Tınaztepe Tramvayı'nı da almıştık. Ancak Ulaştırma Bakanlığı 'Biz yapalım' dedi. Biz proje ihalesine çıkmıştık. Ama aradan geçen 4 yılda çivi bile çakmadılar. Şimdi seçimden sonra 'Nostalji Tramvayı yapacağız' diyorlar. Yanlış kullanıyorlar. Nostalji Tramvayı Beyoğlu'ndaki tramvaydır ve insan taşımaz. Çocuklar üstüne asılır. Bizim yapacağımız ise insanları taşımaya yöneliktir. Tınaztepe'den öğrencileri ve öğretmenleri İZBAN'a getirmesi için tasarlandı. Biz ilk önce tramvayı yaparız. Metronun projeleri uzun sürer. 3 sene içerisinde de metronun temelini atarız. Üçyoldan çıkışı da bulunacak olan bu metroyu Şirinyer İstasyonu'nda alttan buluşturmamız gerekiyor. İZBAN'da ise 3 kez kesiştirmemiz gerekecek" diye konuştu. Kocaoğlu Buca Cezaevi'nin kaldırılmasından yana olduklarını, ancak yerine AVM yapılmasına karşı olduklarını ifade etti. Aziz Başkan, "Bunun yerine kültür merkezi ya da sosyal tesisler yapılabilir" dedi. Ziyaretin sonunda işletme sahibi Veli Velioğlu, Başkan Kocaoğlu ve Levent Piriştina'ya günün anısına çiçek verdi.

ERZURUMLULAR İLE BULUŞMA

Aziz Kocaoğlu ve Levent Piriştina'nın sonraki durağı, Erzurumlular Derneği oldu. Burada konuşan Buca Adayı Levent Piriştina, insanı seven bir anlayışta olduklarını ve hayatı kolaylaştıran projeler yapmayı amaçladıklarını belirterek, "Buca'da çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok. Bunu yapacak ekibe sahibiz. 10 yılı aşkın süredir İzmir'in tüm ilçelerine sevgiyle hizmet eden bir Büyükşehir Belediye Başkanı'na sahibiz. Sizlerden, aday olan kişilerin dürüstlüğü ve samimiyetine bakmanızı rica ediyorum. Yolumuz açık, önümüz aydınlık olsun" şeklinde konuştu. Siyasetin meslek olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu da, CHP'nin genç ve kadın adaylarla radikal bir değişimi gerçekleştirdiğini kaydetti.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI YAPILACAK

Erzurumlular Derneği ziyareti sırasında "Türkçe Olimpiyatları yapılacak mı?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Kocaoğlu, Kültürpark'ı işaret etti. 30 Mayıs 1 Haziran arasında Türkçe Olimpiyatları'nın yapılması için Kültürpark'ın tüm hollerini tahsis ettiğini açıkladı. Kocaoğlu'nun bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

BOŞNAK BÖREĞİ VE KAĞIT KEBABI İKRAMI

Kocaoğlu ve Piriştina'nın son durağı Yaylacık Mahallesi'ndeki Selanik Türkleri Dayanışma Derneği (SELTÜRK) oldu. Burada Boşnak Böreği ve oğlak etinden yapılan kağıt kebabı ikramı ile karşılanan Kocaoğlu, "Levent Piriştina'ya çalışmalarını sürdürmesi için Buca'ya hizmet etmek için ve layık olmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu sefer İzmir'de 30 artı 1 yapmak istiyoruz. Sizden ricam kapı, kapı dolaşarak seçimin önemini anlatmanızdır. Levent'i, babasını ve dedesini tanıyorsunuz. Kimsenin hakkını yemeden 5 yıl birlikte çalışmak istiyoruz. Hem Buca'da hem de İzmir'de iyi sonuç alacağımıza inanıyoruz" dedi . Kocaoğlu ve Piriştina, daha sonra kahvehane ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Piriştina'ya Kocaoğlu'ndan Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement