CHP'li Sağlar'dan 'Büyük Tehlike' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sağlar'dan 'Büyük Tehlike' Uyarısı

CHP\'li Sağlar\'dan \'Büyük Tehlike\' Uyarısı

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Cerablus'taki Türkiye'nin askeri müdahalesi, dönüp dolaşıp bize AKP'nin yarattığı ortamdan yararlanan terör örgütlerinin Türkiye içerisinde de eylem yapmasına neden olacak.

25.08.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, " Cerablus'taki Türkiye'nin askeri müdahalesi, dönüp dolaşıp bize AKP'nin yarattığı ortamdan yararlanan terör örgütlerinin Türkiye içerisinde de eylem yapmasına neden olacak. Büyük bir tehlike" dedi.

Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne gelen Sağlar'ı CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ve partililer karşıladı. Sağlar, burada yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiye'de 20'yi aşkın bombalı eylem gerçekleştiğini ve bu eylemlerde yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Son günlerde bu eylemlerin yoğunlaştığını kaydeden Sağlar, "Dolayısıyla baktığımız zaman ülke müthiş bir kaosun içerisinde çünkü on beş yıldır bu ülkeyi yönetenler yarattıkları ortamla, iklimle birbirlerimizi ayıran, insanlarımızı ırkına, diline, dinine, meshebine göre ayıran bir anlayışla devleti farklı bir şekilde yöneterek aslında iktidarın, siyasetçilerin devleti soymasına müsade eden bir anlayışla birbirimizi kırdırılan bir noktaya geldik" dedi.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Sağlar, iktidarın "İki saat içinde Şam'ın Emevi Camisi'nde namaz kılacağız" dediğini ancak bu hayalin gerçekleşmediğini ifade etti.

Suriye iç savaşının terör örgütleri ortaya çıkardığını savunan Sağlar, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri IŞİD. IŞİD'in Adıyaman'da, Gaziantep'te örgütlendiğini biliyoruz. Uzunca süre AKP iktidarının bu örgütlenmeye göz yumduğunu da biliyoruz. Bu örgütlenme nedeniyle Adıyaman'da özellikle solda olan insanlar, Cumhuriyet'in temel ilkelerine sahip çıkan insanlar eşitlik, insan hakları, özgürlük gibi temelde Cumhuriyet'e, demokrasiye bağlı insanların korkutulduklarını da biliyoruz. O nedenle Gaziantep'te IŞİD'ın hastanesinden, karargahına, Adıyaman'da eğitim alanlarından, canlı bombalarına varıncaya kadar bir yapı çıktı ve bu yapı Türkiye'yi müthiş bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktı. İşte bunu yaşıyoruz, yaşadık ve böyle giderse yaşamaya da devam edeceğiz. Gaziantep'te patlayan bomba sonrası elli dört kişi ölmüş olması, on yedi ağır yaralı her an kaybedebileceğimiz canlarımızın olmasına ve bu elli dört kişinin çocuk olduğunu da düşünürseniz, dörtle, on dört yaş olmasına çocuk olduğunu düşünürseniz, ne kadar büyük bir katliam ve facianın içerisinde olduğumuzu açıkça görebiliriz. Bu anlayış gerekli olan önlemi almadığını da Gaziantep'te tespit ettim."

'BÜYÜK BİR TEHLİKE'

Fikri Sağlar, TSK'nın koalisyon güçleriyle birlikte Suriye'nin Cerablus kentine yönelik yürüttüğü 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili de sonuçların Türkiye'yi tehlikeye düşüreceğini ileri sürdü. Operasyon nedeniyle terör örgütlerinin Türkiye'yi hedef alacağını iddia eden Sağlar şöyle konuştu:

"Başlayan Cerablus'taki Türkiye'nin askeri müdahalesi, dönüp dolaşıp bize AKP'nin yarattığı ortamdan yararlanan terör örgütlerinin Türkiye içerisinde de eylem yapmasına neden olacak. Büyük bir tehlike."

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'a konuşmasının ardından CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç tarafından 1937 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını simgeleyen plaket verdi.

- Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sağlar'dan 'Büyük Tehlike' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement