CHP'li Sağlar: Hukukun Olmadığı Yere Yatırımcı da Gelmez - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sağlar: Hukukun Olmadığı Yere Yatırımcı da Gelmez

CHP\'li Sağlar: Hukukun Olmadığı Yere Yatırımcı da Gelmez

Chp Mersin Milletvekili ve adayı Fikri Sağlar, yatırımcının endişelerine dikkat çekerek, "1 Kasım'da güvenilir bir hükümetin, güvenilir siyasetçilerin gelmesiyle ekonominin düzelebileceğini" söyledi.

26.10.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Mersin Milletvekili ve adayı Fikri Sağlar, yatırımcının endişelerine dikkat çekerek, "1 Kasım'da güvenilir bir hükümetin, güvenilir siyasetçilerin gelmesiyle ekonominin düzelebileceğini" söyledi.

Fikri Sağlar eşi Serap Sağlar ile birlikte, Gülnar, Bozyazı ile Anamur İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdürdü. Gezisinde esnaf ve halkı ziyaret eden Sağlar, sorunları dinleyip partisinin projelerini anlattı. Partisinin 'Önce Birlik, Önce İnsan, Önce Türkiye' sloganını hatırlatan Sağlar, CHP'ye destek istedi. CHP'nin Aile Sigortası Projesi'nin, bölgede yoksulluğa son vereceğini ifade eden Sağlar, şöyle dedi:

"Üç ayda bir 600 TL olarak ödenen 65 yaş aylığını Aile Sigortası Programı kapsamında 900 TL'ye çıkaracağız. 7 Haziran'da 150 lira gitmesin diye biz Aile Sigortası 750 lira dediğimizde Mustafa Dayı, 'Yok kardeşim 150 TL cebimdedir' demişti. Şimdi aynı Mustafa Dayı, 'Ben sana oyumu vereceğim. 150 lira cepte duruyor. Ama sen gelirsen 750 lira alacağım. Dolayısıyla sana oyumu vereceğim. Sen gelirsen 750 lira ile çok şey yaparım. Zaten bu adamlar beni sömürüyorlar, 150 liraya talim ettiriyorlar' diyor. Vatandaşımız bunun bilincine artık vardı."

Anamur İlçesi'nde Eğitim-Sen Şubesi'ni ziyaret eden Sağlar, AK Parti hükümetleri döneminde eğitim sisteminin geldiği noktaya dikkat çekerek, CHP iktidarında uygulanacak eğitim politikaları ile sistemin uğradığı dezenformasyonun düzeltilerek kaliteli ve bilime dayalı bir eğitim sisteminin kurulacağını dile getirdi. Partisinin esnaf ve emeklilerle ilgili projelerini anlatan Sağlar, şunları söyledi:

"Türk Lirası'nın değerinin yükseltebilmesi için doğru bir ekonomi kurmanız lazım. Cumhurbaşkanı'nın yaptığı baskı ile dolar yükseldi. Onun üzerine gitti Merkez Bankası'nı 'indirin faizi' diye çıkıştı. Herkes kaçtı. Kimse hukukun, adaletin olmadığı yerde, bırakın parayı kendi bile dolaşmak istemez. Başına bir iş geldiği zaman eğer suçlu bulunmuyorsa, hakkı korunmuyorsa niye adam gelsin orada otursun, Niye parasını getirsin? Kendisi bile gelmez. Bugün başımızda olan mesele bu; yatırımcılar paralarını çekti. Adamlar güvenmiyor. Eğer güvenilir bir hükümet gelirse, güvenilir insanlar siyasete gelirse o zaman dolar düşer. Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenilmeyen bir siyasetçi olduğunu artık tüm dünya öğrendi." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sağlar: Hukukun Olmadığı Yere Yatırımcı da Gelmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement