CHP'li Salıcı: "Olayları Provokatörler Gerçekleştirdi" - Son Dakika
Politika

CHP'li Salıcı: "Olayları Provokatörler Gerçekleştirdi"

CHP\'li Salıcı: "Olayları Provokatörler Gerçekleştirdi"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, dün Esenyurt CHP İlçe Başkanlığına yönelik yapılan saldırıların provokatör kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

08.10.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, dün Esenyurt CHP İlçe Başkanlığına yönelik yapılan saldırıların provokatör kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, dün korsan göstericilerin Esenyurt CHP İlçe Başkanlığı'na yönelik yapılan saldırıya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Esenyurt CHP İlçe Başkanlığı'nda yapılan açıklamaya CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP il yöneticileri katıldı. Salıcı, "Esenyurt İlçe Başkanlığımıza, Kobani'deki insanlık dramını protesto eden kesimlerin arasına karışmış kişiler tarafından, provokatör kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı başka siyasi partilere ve iş yerlerine de yapıldı. İlçemizin meydana bakan bölümündeki camlardan bu saldırının işaretlerini görebilirsiniz. Şuan da jandarma ve polis koridoru altında olan Esenyurt'ta polis yoktu. 3 saat boyunca bu saldırılar devam etti. İlçe merkezimizin içinde mahsur kalan arkadaşlarımız oldu" dedi.

"CHP KOBANİ'DEKİ İNSANLIK DRAMINA HASSASİYET GÖSTERİYOR"

CHP'nin Kobani'de yaşanan insanlık dramına hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Salıcı, "Türkmenlere yönelik saldırılara da CHP bu hassasiyeti göstermişti. IŞİD terörü Ezidilere yöneldi, Ezidilere yönelikte CHP bir dayanışma içinde oldu. Bugün Kobani'de Kürtlere yöneldi. Kimlere yönelirse yönelsin mazlumun yanında zulme uğrayanların yanında yer almaya devam edeceğiz. Ancak öte yandan Kobani'de yaşanan insani duyarlılıkları protesto etmek amacıyla ortaya çıkan ve demokrasi içi talepleri aşan şiddet eylemlerine dönüşen eylemlerinde bir o kadar karşısında olacağız. İnsani bir duyarlılık göstermek ne kadar doğruysa şiddete bulaşmak ve şiddetin içinde olan bir protesto gerçekleştirmeye çalışmakta o kadar yanlıştır" şeklinde konuştu.

Salıcı, Atatürk büstüne yapılan saldırıya ilişkin, "Siyasi partilerin bürolarının, iş yerlerinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini etkileyecek ortamı yaratmakta bu hassasiyete o kadar büyük ket vurma durumunda bırakır. Türk bayrağına Atatürk büstlerine, Atatürk heykellerine yapılan saldırılar da ortaya çıkma ihtimali olan insani duyarlılığı ortadan kaldırmaya AKP hükümetinin baştan beri izlediği yanlış politikaları toplumun gözünde meşrulaştırmaktan başka bir işe de yaramaz. Böyle bir dönemde bu ülkenin ortak değerlerine yapılacak saldırıların tamamıyla karşısında olacağız" diye konuştu.

"ŞİDDETİN OLMADIĞI PROTESTO ANAYASAL HAKTIR"

Protesto eylemlerinin anayasal hak olduğunu söyleyen Salıcı, "İnsani duyarlılıklarımızdan vazgeçmeden demokrasinin sınırları dışına çıkmadan, şiddet eylemlerine bulaşmadan ortaya çıkabilecek olan protesto eylemleri anayasal haktır. Bu hakkın kullanılmasında biz bir sakınca görmeyiz. Toplumu birebirine düşürmeye yönelik bu tür eylemlerin biz çok net bir şekilde karşısında olacağız. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

"TOPLUMU SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ"

Çıkarılan tezkereye de değinen Oğuz Kaan Salıcı, "Toplumu bu konuda sağduyuya davet ediyoruz. Hükümeti de sağduyulu, soğukkanlı açıklama yapmaya ve kendi bulundukları koltukların gereğini insanımızın canımı malını koruyacak şekilde yapmalarını ve izledikleri yanlış dış politikadan bir an önce vazgeçmelerini çıkarmış oldukları tezkereyi şimdiye kadar IŞİD için değil Esad için kullanacaklarını söylediler. Çıkarmış oldukları tezkereyi de Türkiye'nin sınırını koruyacak, dışarıdan gelecek tehditleri, engelleyecek ve mazlumun yanında duracak şekilde uygulamalarını bekliyoruz. Esenyurt Meydanı'na 1 saat önce jandarma ve polis ekipleri geldi. Şuan da meydanı abluka altına almış durumdalar. Biz bu tedbiri olayların gerçekleştirildiği zamanda alınmasını bekliyorduk" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Salıcı: 'Olayları Provokatörler Gerçekleştirdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement