CHP'li Salman: Kimseyi İşten Çıkarmadık - Son Dakika
Güncel

CHP'li Salman: Kimseyi İşten Çıkarmadık

Yalova'da, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal'ın katıldığı canlı yayında, "Bunlar göreve gelir gelmez 80 kişiyi işten çıkarttı" sözlerine yanıt veren CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, "Ben görev yaptığım süre içinde bir kişiyi bile işten çıkartmadım. Yalancı yalan söylemeye devam ediyor" dedi.

23.04.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal'ın katıldığı canlı yayında, "Bunlar göreve gelir gelmez 80 kişiyi işten çıkarttı" sözlerine yanıt veren CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, "Ben görev yaptığım süre içinde bir kişiyi bile işten çıkartmadım. Yalancı yalan söylemeye devam ediyor" dedi.

Yakup Koçal'ın gündeme taşıdığı konuya, belgeleriyle birlikte yatın veren Vefa Salman, Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere, Koçal döneminde hizmet alım ihalesi ile sözleşme süresi 26 Şubat 2013 tarihinde sona ermek üzere 12 aylığına personel alımı yapıldığını söyledi. Bu personelin, 30 Mart seçimlerine 1 ay kala sözleşmelerinin sona erdiğini, Yakup Koçal'ın tepki çekmemek için bunların çalışma sürelerini 31 Mart gününe kadar uzattığını açıklayan Vefa Salman,, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizde sözleşmeleri sona eren bu personelin varlığını öğrendik. Bu kim olduklarına bakmaksızın mağdur olmamaları için sözleşmelerini bir aylığına yani 31 Nisan 2014 tarihine kadar uzattık. Buradan da anlaşılacağı üzere biz kimsenin işine son vermedik. Özellikle sözleşme sürelerinin bitimi tam seçim gününe denk getirilen bu insanları asıl işten çıkartan Yakup B. Koçal'dır. Biz mağdur olmamaları için göreve gelir gelmez, YSK süreci netleşinceye kadar geçici olarak bir çözüm getirebilmek adına sözleşmeyi bir ay daha uzatarak, hem bu insanların işlerinden olmamalarını hem de devam eden işlerin aksamamasını sağlamak için gerekli adımı attık. Durum böyle iken, '80 kişinin işine son verildi' yalanını söyleyen, Yakup Koçal, Yalova halkını yine kandırabilir miyim derken yalancılığını bir kez daha tescillemiştir. Bu yaptığının takdirini de yine değerli Yalovalıların vicdanına havale ediyorum. Son olarak işten çıkarıldıkları iddia edilen bu 80 kişi işinin başında olduğunun bilinmesini istiyorum." - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Salman: Kimseyi İşten Çıkarmadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement