CHP'li Selin Sayek Böke : Emekliye İki İkramiye, AKP'nin Kimyasını Bozdu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Selin Sayek Böke : Emekliye İki İkramiye, AKP'nin Kimyasını Bozdu

Chp'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini açıkladıktan sonra AKP'nin kimyasının bozulduğunu söyledi.

27.03.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini açıkladıktan sonra AKP'nin kimyasının bozulduğunu söyledi. Böke, "Açıklayacağımız diğer projelerle AKP'nin kimyasını bozmaya devam edeceğiz" dedi.

Böke, CHP Programı'nda yer alan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grubu'nda Noter Senedi göstererek, seçimlerden sonra uygulamaya koymayı taahhüt ettikleri, emekliye iki ikramiye verilmesi uygulamasına ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun emekliye iki ikramiye verilmesine 'Kaynak yok' diyerek karşı çıktığını hatırlatan Böke şunları söyledi:

"AKP, 12 yıldır enflasyona ezdirdiği, büyümeden pay vermediği, açlık sınırı altında yaşamaya mahkum ettiği emeklilere iki ikramiye verilmesi projemizi görünce abondene oldu, kimyası bozuldu. Kaçak saraylara, 2'inci 3'üncü uçaklara, devletin garajlarını tıka basa zırhlı milyonluk makam araçlarına kaynak bulan hükümet, iş emekliye gelince 'kaynak yok' diyor. Bizi AKP'den ayıran işte bu zihniyet. Bizim kaynakları dağıtmadaki önceliğimiz, dar gelirlilere, ücretlilere daha insanca yaşayacak imkanı vermek. Bunu yaparken de ekonominin dengelerini bozmayacak ve her gelenin bozamayacağı bir sistemi oturtacağız."

BU ZALİMLİK DEĞİL Mİ

AKP iktidarının 12 yıldır ekonominin tüm yükünü işçi, memur ve emeklilere yıkmasına karşın onları özellikle ihmal ettiğini anlatan Böke, "Çünkü AKP'nin önceliği, 'nerelerde kime rant sağlarım, nereleri imara açıp parsel parsel satarım' Bizim önceliğimiz ise tüm ücretli çalışanlar ile dar gelirliler. Yakında tüm bu kesimi kapsayan projelerimizi açıkladığımızda AKP'lilerin kimyası daha çok bozulacak" diye konuştu.

" Türkiye'nin kaynakları çok, biz kaynakları saraya, kanala, talana değil, insanımıza harcayacağız" diyen Böke, "Açlık sınırının yaklaşık bin 300 TL olduğu bir ülkede emeklileri bu oranın altında maaşa mahkum etmek, emekliye çok büyük vefasızlık. 3 çocuklu bir aile, üç öğün sadece çay içip simit yese ayda 900 lira tutuyor. Bu zalimlik değil de nedir" dedi. AKP hükümetinin emekliye "büyümeden payö verme uygulamasını kaldırdığını hatırlatan Böke şöyle devam etti: "Emekliye beklenti enflasyonu kadar zam verdikleri için emekli maaşları gerçekleşen enflasyon altında kaldı. Mutfak enflasyonu ise TÜİK'in gerçekleşen enflasyonunun da üzerinde. Örneğin ekmeğe geçen yıldan bu yana yüzde 12, çaya yüzde 20.7, ete yüzde 24 zam geldi. Örnekler çoğaltılabilir. Emekli hayat şartlarının altında bu kadar ezilirken, kaynakları saraylar yaparak, uçaklar alarak savunanların 'kaynak yok' demesi her şeyden önce ayıp. Biz kaynakları saraylara, uçaklara, çılgın kanallara ve talana değil, insanımıza harcayacağız. Aramızdaki fark bu."

REZA'LARA VERMEYECEĞİZ

Başbakan Davutoğlu'nun kendilerine 'mirasyedi' suçlamasını da 'trajik' diye nitelendiren Böke, "Asıl mirasyedi kendileri. Cumhuriyetin kazanımlarından oluşan servetin üzerine oturmuşlar, 'kaynakları halka değil, belirlediğim 3-5 müteahhite, Rezalara vereceğiz' ısrarındalar hala. Biz ise Türkiye'nin kaynaklarını Türkiye'nin vatandaşlarına vereceğiz" diye konuştu.

Kuracakları sistemin kendi kendini besleyen bir sistem olacağını ve yapacakları tüm işlemleri şeffaf bir şekilde her türlü denetime açık olarak gerçekleştireceklerini kaydeden Böke, şu görüşleri dile getirdi: "Emekliler ikramiyesiyle harcama yapacak. Harcamalar üzerinden devlet kasasına en az yüzde 18'i yani yaklaşık 5 milyar TL'si geri dönecek. Yarattığı ekonomik canlılık nedeniyle çarpan etkisini de dikkate aldığınızda vergi gelirlerinde daha yüksek artış sağlayacak. Bu durum ortadayken 'Biz biriktirdik, onlar harcıyor' diyerek karşı çıkmanın tek amacı kafa karıştırmak. Demek ki hükümet, emeklilerin çoluk çocuğuyla, torunlarıyla rahat bir bayram geçirmesine karşı. Ama onlar istedikleri kadar karşı çıksın, biz kaynağı bulacağız ve emeklilerimize ilk ikramiyelerini 17 Temmuz günü maaş hesaplarına yatıracağız. Böylece emeklilerimiz rahat bir nefes alacak ve huzurlu bir bayram geçirecek." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Selin Sayek Böke : Emekliye İki İkramiye, AKP'nin Kimyasını Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement