CHP'li Serter'den Güneydoğu'da Açılan Korsan Okullara Sert Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'li Serter'den Güneydoğu'da Açılan Korsan Okullara Sert Tepki

CHP\'li Serter\'den Güneydoğu\'da Açılan Korsan Okullara Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nur Serter, Güneydoğu’da Kürtçe eğitim vermek için açılan korsan okulların amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne gözdağı vermek olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

16.09.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nur Serter, Güneydoğu'da Kürtçe eğitim vermek için açılan korsan okulların amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne gözdağı vermek olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Güneydoğu'da yaşanan eğitim manzaralarını kimsenin görmek istemediğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, ilgili meslek sendikalarının bu manzaralara gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkadığını, siyasi partilerin ise tam bir suskunluk içine girdiğini ifade etti. Güneydoğu'da açılan korsan okulların kimse tarafından görülmediğini iddia eden Serter, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırlarının dışında gibi bir fiili durum oluşturularak, PKK'nın da desteği ile anadilde eğitim verme adı altında Kürtçe eğitim yapan okulların açıldığını belirtti. Serter, "Bu anayasanın 42. maddesine aykırılık içeren bir durumdur. Bu konuda herhangi bir önlemin alınmaması terör örgütüne çözülme süreci içinde verilen açıkça bir tavizdir" dedi.

Anadilin aile içinde öğrenilen bir dil olduğunu, anadilin açılacak kurslarla öğretilmesinin mümkün ve kolay olduğunu belirten Serter, "Kaldı ki, bu sözde okullarda bu dersleri verecek öğretim kadroları olmadığı gibi, böyle bir müfredat ve Kürtçe dilinde belirlenmiş bir eğitim terminolojisi bulunmamaktadır. Bölgede Kürtçe'nin dışında başka diller de konuşulurken bu uygulama açık bir şekilde başkaldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir gözdağıdır, çözülme süreci içinde hükümete yöneltilen bir tehdittir ve bu tehdit cevapsız bırakılmıştır" diye konuştu.

Korsan okul açılması olayına hükümetin, Başbakanın, Milli Eğitim Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu bakanın el atması gerekliliğinin altını çizen Serter, "Çocukların yaşamını çalmak için, onları o bölgeye hapsetmek için, onların Türkiye koşullarından bihaber, ideolojik şartlandırma içinde ülkeye yabancı insanlar olarak yetiştirmek için açılmış sözde eğitim kurumlarıdır. O çocuklar bu ülkenin çocuklarıdır. Bu çocukların geleceğini aileleri üzerine baskı uygulayarak ve dayatarak yok etmeye kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

SİNCAN İMAM HATİP LİSESİ İLE İLGİLİ İDDİA

Türkiye'de eğitim sisteminde bir kaos yaşandığını ve birçok okulda karma eğitimin sonlandırılmak istendiğini öne süren Serter, Sincan İmam Hatip Lisesi ile ilgili şu iddialarda bulundu:

"Karma eğitim sonlandırılmıştır, sınıflar ayrıştırılmıştır. Bununla yetinilmemiş, kız sınıflarına kadın öğretmen, erkek sınıflarına erkek öğretmen verilmiş, bunla de yetinilmemiş kantinler ayrılmıştır. Bu zihniyetten nasıl bir yeni Türkiye beklediğimizi herkesin düşünmesini istiyorum. İşte yeni Türkiye budur, kadın ve erkeklerin, kız ve erkek çocukların bir araya gelemediği bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye çağ dışı bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye zorla din eğitiminin dayatıldığı bir Türkiye olma yolunda hızla ilerlemektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Serter'den Güneydoğu'da Açılan Korsan Okullara Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.


Advertisement