CHP'li Sındır: "Akp'siz Bir Hükümet Fırsatı Vardı Ancak MHP Engel Oldu" - Son Dakika
Politika

CHP'li Sındır: "Akp'siz Bir Hükümet Fırsatı Vardı Ancak MHP Engel Oldu"

CHP\'li Sındır: "Akp\'siz Bir Hükümet Fırsatı Vardı Ancak MHP Engel Oldu"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 7 Haziran seçimlerinde halkın ‘koalisyon’ mesajı vermesiyle umutlandıklarını ancak MHP’nin bunu engellediğini söyledi.

28.08.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 7 Haziran seçimlerinde halkın 'koalisyon' mesajı vermesiyle umutlandıklarını ancak MHP'nin bunu engellediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleşmeyen koalisyon süreci ve ertelenen kongreler hakkında bilgi vermek ve 1 Kasım'da yapılacak seçimle ilgili parti görüşlerini açıklamak amacıyla CHP Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ziyarette yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde halkın 'koalisyon' mesajı vermesiyle umutlandıklarını ancak MHP'nin bunu engellediğini söyledi. Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Seçimden koalisyon çıkmasıyla gerçekten çok heyecanlanmıştık. Ancak ne olduysa MHP 'Biz koalisyona girmeyiz' diyerek AKP dışındaki koalisyon ihtimalini ortadan kaldırdı. Oysa Türkiye'de artık AKP'siz bir iktidar olabilirdi. CHP, MHP ve HDP arasında ayrıştırıcı noktalar olabilir ama ortak bir koalisyon oluşturabilirdik. Ancak MHP bu seçeneği ortadan kaldırdı" dedi.

Milletvekili Sındır, hükümet arayışları sırasında AK Parti ile koalisyon kurmak için samimi bir şekilde hareket ettiklerini ancak AK Parti'nin buna yine yanaşmadığını savunarak, "Biz samimiydik, koalisyon kurmak istiyorduk. Biz partimiz, kendimiz demedik ülke için hükümet oluşturmak istedik. Ancak AKP seçim hükümeti kurmak için elinden geleni yaptı. Neticede 1 Kasım'da Türkiye yeniden seçime gidiyor. Biz milletin iradesinden kaçmayız. Sandıktan çıkacak sonuca yine saygı duyacağız" diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da aynı görüşleri iddia ederek, "Bu 45 gün içerisinde AKP koalisyon istememiştir. Seçim hükümeti oluşturmak için elinden geleni yapmıştır. Ancak inanıyorum ki, aslan yürekli Ordulu hemşehrilerimiz 1 kasım'da da AKP'ye bir ders verecektir" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın bulunduğu toplantıya CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, CHP Ordu İl Başkanı Cemil Cebeci ve parti yöneticileri katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Sındır: 'Akp'siz Bir Hükümet Fırsatı Vardı Ancak MHP Engel Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement