CHP'li Sürücü: "Delegeler Sandığa Gitmeli" - Son Dakika
Yerel

CHP'li Sürücü: "Delegeler Sandığa Gitmeli"

CHP\'li Sürücü: "Delegeler Sandığa Gitmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Yusuf Sürücü, CHP Malatya Milletvekillerini belirleyecek ön seçimlerde CHP’li delegelerin sandığa gitmelerini ve iradelerini sandığa yansıtmalarını istedi.

06.03.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Yusuf Sürücü, CHP Malatya Milletvekillerini belirleyecek ön seçimlerde CHP'li delegelerin sandığa gitmelerini ve iradelerini sandığa yansıtmalarını istedi.

Sürücü, Akçadağ, Darende ilçelerini ziyaret etti. İlk olarak CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan'ı ziyaret etti. CHP Malatya Milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçimlerin yapılacağını belirten Aslan, ön seçimlerin demokrasi şöleni içinde geçmesini istedi. Aslan, "CHP milletvekili adaylarını CHP'li delegeler ve yönetimlerdeki arkadaşlarımız belirleyecek. Avut Yusuf Sürücü'nün de yıllardır CHP'ye büyük emeği de var. Yıllarca CHP iktidarı için çalıştı. Hiçbir zaman partiden ayrılmadı. Kendisi şuanda CHP Malatya Milletvekili aday adayıdır. Kendisine başarılar dileyerek, yolu açık olsun" dedi.

CHP Akçadağ İlçe Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve delegelerin kendilerini ağırlamasından dolayı memnuniyetini dile getiren CHP Malatya Milletvekili aday adayı Avukat Yusuf Sürücü, şunları kaydetti:

"Akçadağ bizim ikinci memleketimizdir. Akçadağlılarla hep akraba olduk. CHP'nin kısa bir süre içinde milletvekillerini belirleyecek bir seçimi var. Geçen Cumartesi günü oy kullanacak delege listesi askıya çıktı. Listede 3 bin 78 delegeyle karşılaştım. Bu kadar delege beklemiyordum. Bu seçimler demokrasi anlamında güzel bir şey. Bizler 1999 yılında 1200 kişiyle seçim yapmıştık. Şimdi ise 3 bin 78 kişiyle yapmamız, tabana daha fazla demokratik talebinin yayılması anlamına geliyor. Hepiniz taktir edersiniz ki, 3 bin 78 kişiye bir hafta içinde bire bir ulaşmak mümkün değildir. Telefonla dahi ulaşmak mümkün değil. Bizler bu kısa zaman içinde tüm delegelere ulaşmak, en azından bir ellerini sıkmak için gece gündüz demeden bir çalışma içine girdik. CHP'li delegelerin de milletvekillerini belirlemek için sandığa gitmelerini ve milletvekillerini belirlemede son sözlerini söylemelerini istiyorum."

CHP Malatya milletvekili adaylarını belirleyecek olan seçimlerde delegelerin adres, telefon olmadığını belirten Sürücü, sadece 3 gün delegelerin kimlik numaralarından, eşten dosttan delegelerin telefonlarına ve adreslerine uğraşmak zorunda kaldıklarını söyledi. CHP'li değerli dostlarının kendilerine her zaman yardımcı olduğunu, bu kadar ilgi ve alaka beklemediğini belirten Avukat Yusuf Sürücü, ülkenin karanlık gidişatından tüm yurttaşların rahatsız olduğunu vurguladı. Yurttaşların önünde iki kavşak olduğunu söyleyen Sürücü, "AKP iktidarı 2023 hedeflerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuki varlığını son verip yeni bir devlet düzeni kurarak, Cumhuriyet'teki tüm kazanımlarımızı, Kurtuluş Savaşıyla elde ettiğimiz tüm kazanımları ortadan kaldırmak gibi bir niyetleri var. Bunu da çok açık bir şekilde dile getiriyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye Cumhuriyeti reklam arasıdır diyebilecek kadar saygısızlaştılar. Bizler kesinlikle 2023'e geçit vermememiz gerekiyor" diye konuştu.

CHP Malaya Milletvekili aday adayı Avukat Yusuf Sürücü daha sonra CHP Darende İlçe teşkilatını, Akçadağ- Kürecik esnaf ve yurttaşlarını da ziyaret etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Sürücü: 'Delegeler Sandığa Gitmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement