CHP'li Tanal: "Başbakan Yargıyı Etkilemeye Yönelik Açıklama Yapıyor" - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanal: "Başbakan Yargıyı Etkilemeye Yönelik Açıklama Yapıyor"

CHP\'li Tanal: "Başbakan Yargıyı Etkilemeye Yönelik Açıklama Yapıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suriye’deki Türkmenlere yönelik yapılan katliamın sorumlularının MİT TIR’larına operasyon yapanlar olduğu yönündeki ifadelerini eleştirerek, Başbakan Davutoğlu’nun devam eden yargı sürecini etkileme suçu işlediğini söyledi.

23.11.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'deki Türkmenlere yönelik yapılan katliamın sorumlularının MİT TIR'larına operasyon yapanlar olduğu yönündeki ifadelerini eleştirerek, Başbakan Davutoğlu'nun devam eden yargı sürecini etkileme suçu işlediğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Suriye'de Türkmenlere yapılan katliama yönelik Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Türkmenlere yönelik katliamdan sorumlu olanlar, o gün o MİT TIR'larına operasyon yapanlardır" şeklindeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Mahmut Tanal, Başbakan Davutoğlu'nun gerçek bilgi vermediğini söyledi. "Türkmenlere yönelik katliamın asıl sebebi AKP iktidarıdır" diyen Tanal, Başbakan Davutoğlu'nun bu beyanıyla yargıyı etkileme suçu işlediğini savundu. Tanal, "MİT TIR'ları ile ilgili devam eden dava var. 17 kişi şuanda tutuklu. Diyorlar ki, IŞİD Türkiye'ye nasıl giriyor. Siz istihbarat örgütlerini cezaevine atarsanız istihbarat örgütünüz olmaz. Davutoğlu kamuoyuna gerçek bilgi vermiyor. Mevcut olan yargılamayı etkilemeye yönelik açıklamalarda bulunmaktadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MİT TIR'ları ile ilgili daha önceki söylemlerini hatırlatan Tanal, "Sayın Türkeş, o dönem yemin ediyordunuz. Bu silahların Türkmenlere gitmediğini söylüyordunuz. Aynı söylemleri Sayın Türkeş'ten bekliyorum" diye konuştu.

"BU UYGULAMALAR HUKUK DIŞI"

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve HDP'li milletvekillerine yapıldığı iddia edilen saldırıları değerlendiren Tanal, "Dünyada en fazla biber gazı ithal eden ülkeyiz. TOMA imalatçısı bir AKP milletvekili köşeyi döndü. Siz temel hak ve özgürlükleri bir valinin işlemi ile ortadan kaldıramazsınız. Temel hak ve özgürlükler ile güvenliği aynı dengede tutmalıyız. Güvenlik uğruna temel hak ve özgürlükler ayaklar altında paspas edilmiş durumda. Bu uygulamalar hukuk dışı, insanlık onuru ile bağdaşmıyor" diye konuştu.

Aracının arka camında bulunan iz nedeniyle suikasta uğrağı iddia edilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Tanal, "Böyle bir hadise varsa bu özgürlüklere atılan bir kurşundur. Siyasi partilerin hiçbirisine bu şekilde yapılan bir eylem kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarındaki başarısızlığı sadece genel başkanın yüklenemeyeceğini ifade eden Tanal, "Benim derdim bu siyasi iktidarla, iç çekişmelerle uğraşmıyorum. Aile içindeki sorunları aile içinde konuşuruz" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tanal: 'Başbakan Yargıyı Etkilemeye Yönelik Açıklama Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement