CHP'li Tanal, Çiçek'e "Atamalara Etkiniz Oldu Mu?" Diye Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanal, Çiçek'e "Atamalara Etkiniz Oldu Mu?" Diye Sordu

CHP\'li Tanal, Çiçek\'e "Atamalara Etkiniz Oldu Mu?" Diye Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, daha önce Adalet Bakanlığı'nda görev yapıp da TBMM'de Daire Başkanlığı, yardımcılığı veya Genel Sekreterlik ve yardımcılığı gibi görevlere kaç kişinin getirildiğini sordu.

07.07.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, daha önce Adalet Bakanlığı'nda görev yapıp da TBMM'de Daire Başkanlığı, yardımcılığı veya Genel Sekreterlik ve yardımcılığı gibi görevlere kaç kişinin getirildiğini sordu.

Tanal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Adalet Bakanlığı döneminizde Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı görevini H.Ç. mi yürütmekteydi?

TBMM Başkanı olduğunuz tarihi takiben TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen H.Ç. ile dönemin Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı görevini yürüten H.Ç. aynı kişiler midir? Değilse isim benzerliği mi bulunmaktadır?

İşbu önergenin verildiği tarihte TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olan H.Ç. ile TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek Adalet Bakanı olduğu dönemde, Adalet Bakanlığı Teknik Daire Başkanı olan H.Ç. aynı kişiler ise, Adalet Bakanlığı'ndan iki tane cezaevi ihalesi alıp, işi yarıda bırakan müteahhitlere 13 Ekim 2005 tarihinde Rize Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'un cezaevi inşaatında eksiklikler olduğunu belirten tutanağına rağmen, ihaleyi alan firmaların hak edişlerini, hak etmedikleri halde ihale bedelinin yüzde 75'ine yakın bir meblağını eski parayla 14 trilyon Türk Lirası vermiş midir? Bu ödemenin H.Ç.'nin imzası ile yapıldığı iddiası doğru mudur?

Bu kişi H.Ç. ise kamuyu zarara uğratmış mıdır? Kamu zarara uğratılmış ise bu şahsın verdiği zarar yasa hükümlerince kendisine rücu edilmiş midir? Eğer rücu edilmedi ise bu şahsı ayrıcalıklı kılan hususlar nelerdir?

Bu çalışanlardan H.Ç. Adalet Bakanlığı'nda Teknik İşler Daire Başkanlığı görevindeyken cezaevi inşaatlarına ilişkin ihaleleri hangi firmalar kazanmıştır? Bu cezaevleri hangileridir? Bu ihaleler sonrası ihaleleri kazanan firmalardan hangileri inşaat işlerini yarım bırakmıştır?

Bu firmaların ihale konusu inşaat işini yarıda bırakarak ortadan kaybolduğu doğru mudur? İhale bedeli ne kadardır? İşi yarıda bırakan firmalara ne kadar ücret ödenmiştir? Bu ödenen bedelin karşılığında işin yarım bırakılması üzerine İstanbul icra müdürlüklerinde kimin imzası ile ve hangi firmalar aleyhine ne kadarlık icra takibi işlemi başlatılmıştır?

Daha önce Adalet Bakanlığı'nda görev yapıp da TBMM'de Daire Başkanlığı, yardımcılığı veya Genel Sekreterlik ve yardımcılığı gibi görevlere kaç kişi getirilmiştir? Bu kişiler hangi makamlara getirilmiştir? Bunlar kimlerdir? TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'in bu atamalara herhangi bir etkisi olmuş mudur?

Adalet Bakanlığı'ndan getirilen bu kişiler bu Bakanlık'ta hangi görevlerde bulunmuşlardır? İşbu önergenin verildiği tarihte TBMM'de ki konumları nelerdir?

Bu kişiler aynı kurumda yer alan ve aralarında üst ast ilişkisi olan kişiler midir? Böyle ise bu kişilerin birlikte TBMM'de görevlendirilmesinde maksat nedir?

Bu konuda söz edilen şahıslara herhangi bir ayrıcalık tanınıyor mu? Böyle bir ayrıcalık söz konusu ise bu ayrıcalığı kim sağlıyor ve bu kişileri kim koruyor?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanal, Çiçek'e 'Atamalara Etkiniz Oldu Mu?' Diye Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement