CHP'li Tanal'ın Danışmanını İşten Çıkarmasına İlişkin İddialar - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanal'ın Danışmanını İşten Çıkarmasına İlişkin İddialar

"Bu kişi benim personelim değil ki. Bu kişi Meclis'in personeli. Hakkın, hukukun, paran varsa Meclis'e ihtarname çekmesi gerekir. Buradaki amaç siyasi, linç edilmeye yönelik"

16.01.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, danışmanını işten çıkarmasına ilişkin iddialarla ilgili "Bu kişi benim personelim değil ki. Bu kişi Meclis'in personeli. Hakkın, hukukun, paran varsa Meclis'e ihtarname çekmesi gerekir. Buradaki amaç siyasi, linç edilmeye yönelik" dedi.

Tanal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugün bir gazetede yer alan işten çıkarılan danışmanının kendisine çektiği ihbarname ve Almanya'ya yaptığı ziyarete ilişkin iddialara yanıt verdi.

Milletvekilliği boyunca hiçbir zaman yakınlarını işe yerleştirme şeklinde bir davranışta bulunmadığını, her zaman dürüstlük ve adaletten yana olduğunu, milletvekilliğini ideallerine hizmet adına tek ve zaruri bir mevki olarak görmediğini anlatan Tanal, görevlerini hakkıyla yerine getirmeyen personelle yollarını ayırmanın en doğal hakkı olduğunu söyledi.

Dürüstlük ve adaletin timsali olmasını hazmedemeyenlerin iftiraları ile karşı karşıya olduğunu savunan Tanal, söz konusu haberde bahsedilen tarihte Almanya'ya gitmediğini söyledi. Tanal, Emniyet mensuplarına yönelik operasyonlara gösterdiği tepkiyi bir daha milletvekili yapılmak koşuluyla gerçekleştirdiği iddiasını da "ahlaksızca" diye nitelendirdi.

Haberde adı geçen danışmanın, özlük haklarını alamadığı ve kendisine verilen sözlerin tutmadığını ileri sürdüğünü belirten Tanal, "Bu kişi benim personelim değil ki. Bu kişi Meclis'in personeli. Hakkın, hukukun, paran varsa Meclis'e ihtarname çekmesi gerekir. Bugüne kadar hangi danışman ücretini milletvekilinden aldı, özlük haklarını milletvekilinden isteniyor. Buradaki amaç siyasi, linç edilmeye yönelik" dedi.

Tanal, iddialar ile siyasi amaçlarla kendisinin ve CHP'nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne sürerek, "Ben 76 milyonun vekiliyim. Türkiye'de herkes ile görüşen bir insanım. İftiralarla şu anda paralel yapı denilen dosya ile beni şüpheli konuma düşürebilmek için, adeta dosyada ilerde yargılamayı sağlamak için, kurgulanmış bir senaryodan başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Olayın peşini bırakmayacağını, zamanlamanın ilginç olduğunu belirten Tanal, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu da bildirdi. Hukuksuz bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Tanal, "Bugüne kadar haram lokma yemedim, kimsenin namusuna, şerefine, haysiyetine de göz dikmedim. veremeyecek hesabımız yok. Birileri leke kaldırabilir ama Mahmut Tanal leke kaldırmaz. Çünkü lekelenmeden 54 yaşıma geldim ben" değerlendirmesinde bulundu.

-"Kısmet olursa Hacca da gitmeyi düşünüyorum"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tanal, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun, siyasi gruplar tarafından ortaklaşa hazırlanan bir karar tasarısında Türkiye'ye basın özgürlüğü konusunda eleştiri getirdiğinin hatırlatılması üzerine, "Doğru ve gecikmiş bir karardır" karşılığını verdi.

Meclis Başkanlığının dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu raporunu milletvekillerinin örnek alınmaması kaydıyla tahsis edilen salonda görüp okuyabilmelerini ilişkin kararıyla ilgili soruyu yanıtlarken de belgelerin fotokopilerinin milletvekillerine verilmesi gerektiğini savundu. Tanal, bu haliyle bir kısıtlamanın söz konusu olduğunu, milletvekillerinin erişim ve çalışma hakkının engellendiğini ileri sürdü.

Tanal, bir gazetecinin kısa süre önce Umre ziyareti yaptığını hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine de "Kutsal ve çok uhrevi bir olay. Benim manevi anlamda çok rahatladığım bir ziyaret. İnşallah Allah herkese nasip eder. Kısmet olursa Hacca da gitmeyi düşünüyorum" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Tanal'ın Danışmanını İşten Çıkarmasına İlişkin İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement