CHP'li Tanrıkulu: Başbakan Sorumluluğunu İhale Edemez - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Başbakan Sorumluluğunu İhale Edemez

CHP\'li Tanrıkulu: Başbakan Sorumluluğunu İhale Edemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, dağa kaçırılan çocuklara ilişkin Başbakan'a seslenerek, "Sen hangi ülkenin başbakanısın?

05.06.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, dağa kaçırılan çocuklara ilişkin Başbakan'a seslenerek, "Sen hangi ülkenin başbakanısın? Bunun birinci derecedeki sorumlusu Başbakan'dır. Başbakan sorumluluğunu ihale edemez başkalarına" dedi.

Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

-"HAYALİ FATURALAR"-

Çiftçilerin eylem yaptığını ifade eden Tanrıkulu, "Bu eylemlerin nedeni Bakanlar Kurulu kararı ve bu kararın uygulanmasına ilişkin tebliğden kaynaklanıyor. Çiftçilerin elektrik borçları eğer varsa devletten alınacak desteklemeye el konuluyor. Bakanlar Kurulu'nun çıkardığı bu tebliğin hukuksal dayanağı yoktur" dedi.

Urfa'da, Diyarbakır'da, Mardin'de, Siirt'te, Batman'da bütün çiftçilere hayali faturalar çıkarıldığını iddia eden Tanrıkulu, "Bakanlar Kurulu bu uygulamadan vazgeçmelidir. Çiftçileri mağdur etmemelidir" diye konuştu.

-"16 YAŞINDAKİ KIZLARIMIZ 20 BİN TL KARŞILIĞINDA İMAM 65 YAŞINDAKİ İNSANLARLA EVLENDİRİLİYOR"-

Şanlıurfa'nın sorunlarına işaret eden Tanal da, "Şu anda Şanlıurfa'da 17-18-16 yaşındaki kızlarımız 15 bin 20 bin TL karşılığında imam nikahıyla 60-65 yaşındaki insanlarla evlendiriliyor" dedi.

-"SEN HANGİ ÜLKENİN BAŞBAKANISIN?"-

Dağa kaçırılan çocuklara ilişkin soruya yanıt veren Tanrıkulu, "Bu çocuklar can güvenlikleri sağlanarak ailelerine teslim edilmelidir" çağrısını yaptı.

20 aydır yöntemine itiraz ettikleri bir sürecin işlediğine dikkat çeken Tanrıkulu, "Şeffaf değil diyoruz. Kamuoyu bu işe güven duymuyor. Yeri Meclis'te olması lazım. Bir taraftan bir süreç işleyecek, 20 aydır "çok güzel şeyler olacak' deniyor bir taraftan da sayıları 400-500'ü bulan çocukta dağa çıkacak" dedi.

Başbakan'a seslenen Tanrıkulu, "Bu çocuklar 20 aydır senin iktidar olduğun bu cumhuriyetin sınırları içerisinde dağa çıktılar. Yani siz halen dağı insanlara seçenek olarak gösteriyorsunuz. Bir demokratik ortam yaratamadınız ki bir güvence veremediniz ki lisede, kolejde çocuklar dağa çıkıyorlar. Bunun birinci derecede sorumlusu hükümettir. O yüzden de Başbakan'a sesleniyoruz. Sen hangi ülkenin başbakanısın? Bu ülkenin Başbakanısın yürüttüğün bir süreç var, herkesten saklı yürüttüğün bir süreç var, o zaman neden bu çocuklar dağa çıkıyor, dağdakiler inecekse eğer, bu sürecin amacı oysa eğer, neden çıkıyorlar, neden önleyemiyorsun. Çocuklar halen senin yönettiğin bu ülkedeki demokratik işleyişi seçenek olarak görmüyorlar ve o çocuklar bir vesileyle dağa çıkıyorlar. Bunun birinci derecedeki sorumlusu Başbakan'dır. Başbakan sorumluluğunu ihale edemez başkalarına. "Gidin getirin, şöyle yapın, böyle yapın yoksa B planı devreye sokarım, C planını devreye sokarım' gerçekten buna kargalar bile güler. Gülüyor insanlar Başbakan'ın haline. Türkiye'nin Kürt meselesinin çözümü demokrasidir."

-"YARGI KISKACIYLA KARŞI KARŞIYA KALMAMALIDIRLAR"-

Bu işin sorumlusunun Başbakan olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Çocuklar bulundukları yerlerden neredelerse Türkiye'nin kara sınırları içerisinde ve kara sınırları dışında yerlerden ailelerine güvenli bir biçimde teslim edilmelidir, teslim edildikleri zaman da yargı kıskacıyla karşı karşıya kalmamalıdırlar" diye konuştu.

-ÇİFTÇİLERE AF İSTEDİLER-

Tanal da, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki elektrik borcu olan insanlar olduğunu belirterek, "Vergisini kaçırana af getiriyorsanız aynı şekilde köylü vatandaşlara da elektrik borcuyla ilgili af getirmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Başbakan Sorumluluğunu İhale Edemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement