CHP'li Tanrıkulu: Işid'e Toprak mı Verildi? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Işid'e Toprak mı Verildi?

CHP\'li Tanrıkulu: Işid\'e Toprak mı Verildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, rehin alınan 49 vatandaşın serbest bırakma karşılığında Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu 10 bin 96 metrekarelik Türkiye'ye ait toprakların IŞİD terör örgütüne verildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

21.08.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, rehin alınan 49 vatandaşın serbest bırakma karşılığında Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu 10 bin 96 metrekarelik Türkiye'ye ait toprakların IŞİD terör örgütüne verildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"IŞİD terör örgütünün Musul Konsolosluğu'muzda rehin aldığı 49 vatandaşımızı serbest bırakma karşılığında AKP Hükümetinin, Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan 10 bin 96 metrekarelik Türkiye'ye ait toprakları IŞİD terör örgütüne verdiği iddiası doğru mudur?

AKP Hükümeti tarafından 49 rehinemize karşılık Süleyman Şah Türbesi'nin de bulunduğu topraklarımızın IŞİD terör örgütüne verilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılması talimatının iletildiği iddiası doğru mudur?

21 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla Süleyman Şah Türbesi'nde fiilen konuşlandırılan askerlerimizin sayısı nedir?

IŞİD terör örgütüne Süleyman Şah Türbesi'nin de yer aldığı 10 bin 96 metrekarelik topraklarımızın tamamı veya bir kısmı verilmiş midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Işid'e Toprak mı Verildi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Havza İlçe Başkanlığı İftar Programı Düzenlendi
    10:13 CHP Havza İlçe Başkanlığı İftar Programı Düzenlendi

    CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, Havza ilçesinde düzenlenen iftar programında konuşma yaptı. Çam, halkçı belediyecilik ve adaylara destek çağrısı yaparken, Havza Belediye Başkan adayı Ertaş Çoban da halka hizmet sözü verdi. Programa eski milletvekilleri, CHP il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

  • Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı
    10:12 Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde, Y.Y. yönetimindeki otomobil ile A.E.'nin kullandığı tescilsiz motosiklet çarpıştı. Kazada sürücü ve 14 yaşındaki yeğeni A.E. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Erzincan İl Genel Meclisi Görev Süresi Biten Üyelerle Veda Etti
    10:11 Erzincan İl Genel Meclisi Görev Süresi Biten Üyelerle Veda Etti

    Erzincan İl Genel Meclisi mart ayı olağanüstü toplantısında görev süresi biten meclis üyeleri veda etti. İl Özel Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi vererek meclis üyelerine teşekkür etti.

  • Aydın'da 20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı
    10:11 Aydın'da 20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan ve hakkında 20 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli, JASAT ekiplerince yakalandı. Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından aranan şahıs, Dereağzı Mahallesi'nde gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    10:10 Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın depo olarak kullanılan çatı katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yoğun çaba sonucu alevleri kontrol altına aldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekipleri tarafından yapılacak olan rapor sonucunda belirlenecek. Soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti
    10:09 Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Güzelçamlı Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti
    10:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Seçer, arıcılığın önemine vurgu yaparak, üretici kadınlara ve küçük işletmelere destek verdiklerini belirtti.

  • Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı
    10:08 Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir hafif ticari araç kontrolden çıkarak takla attı ve şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

  • Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı
    10:08 Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan sahil şeridi, tamamen yenilenerek yaya yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve peyzaj donatı alanlarıyla donatılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:08 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.


Advertisement