CHP'li Tanrıkulu, Silopi'de Ezidiler İçin Kamp Kurulmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu, Silopi'de Ezidiler İçin Kamp Kurulmasını İstedi

CHP\'li Tanrıkulu, Silopi\'de Ezidiler İçin Kamp Kurulmasını İstedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silopi'de Ezidiler için AFAD tarafından alt yapısı oluşturulmuş bir kamp kurulmasını istedi.

19.08.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silopi'de Ezidiler için AFAD tarafından alt yapısı oluşturulmuş bir kamp kurulmasını istedi.

Silopi'ye giden ve Ezidilerle görüşen heyetin içinde yer alan CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Dün CHP heyeti olarak insani yardımla Silopi'ye gittiklerini belirten Tanrıkulu, Ezidilerle görüştüklerini, yaşadıkları travmaya tanıklık ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Bunlardan 2 bin kişiye yakın kişi Türkiye'ye girmeye başarabildi. Bunlar da Silopi'de ve bir kısmı da Midyat'ta yaşıyor. Dün Silopi'deydik. Bir vesileyle Türkiye'ye girmek zorunda kalanlar genellikle pasaportla girmişler. Ancak pasaportu olmayanların Habur Gümrük Kapısı'ndan girmelerine izin verilmemiş. Şimdi anneler girmiş, babalar girmiş buraya, çocuklar Zaho'da. Bu insanlık dışı davranışı neyle açıklayabiliriz. Yani vahşetten kaçan insanlardan nasıl pasaport istersiniz. Siz hangi insani duyarlılıkla kapıda çocukları anne ve babalarından ayırdınız, içeri almadınız? Derhal ama derhal buraya yerleşen ailelerin annesi, babası o taraftaysa onların, çocuklar o taraftaysa çocukların buraya getirilmesi için derhal insani bir duyarlılık gösterilmelidir.

Silopi'de AFAD tarafından alt yapısı oluşturulmuş bir kamp kurulmalıdır."

-CHP, MECLİS'TE IŞİD KOMİSYONU KURULMASINI İSTEYECEK-

Ağbaba da Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna yarın bir başvuruda bulunacaklarını ve IŞİD konusunda bir komisyon kurulmasını isteyeceklerini belirterek şöyle dedi:

"CHP İnsan Hakları Komisyonu üyeleri olarak Meclis İnsan Hakları Komisyonuna başvurarak bu IŞİD'in yaptığı katliamlarla ilgili bir komisyon kurulmasını ve kınama yapılmasını isteyeceğiz. Bu başvurumuzu yarın yapacağız Meclis İnsan Hakları Komisyonuna."

"IŞİD militanlarının geçişini Türkiye sağlıyor" iddiasında bulunan Ağbaba, "Pasaport falan sormuyor, IŞİD katillerinin Suriye'ye Irak'a giderken onlardan pasaport sormuyor ama o vahşetten kaçan insanlara maalesef pasaport soruyor. Dün ailelerle görüştük kiminin 5 yaşındaki çocuğu kalmış, kiminin 10 yaşındaki kızı kalmış, babası kalmış, aileler paramparça edilmiş" diye konuştu.

-"SAĞLIKSIZ KOŞULLAR VARDI, SUSUZLUK VARDI AMA DEVLET YOKTU"-

Özgür Özel de, "Dün gittiğimizde kampta girdiğimiz andan itibaren gördüklerimize açıkçası bizler de inanamadık. Kampta gördüğümüz sıcak vardı, sinek vardı, sağlıksız koşullar vardı, susuzluk vardı ama devlet yoktu" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu, Silopi'de Ezidiler İçin Kamp Kurulmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement