CHP'li Tarhan: "Koalisyon Kurulsaydı Türkiye Kurtulacaktı" - Son Dakika
Politika

CHP'li Tarhan: "Koalisyon Kurulsaydı Türkiye Kurtulacaktı"

CHP\'li Tarhan: "Koalisyon Kurulsaydı Türkiye Kurtulacaktı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AK Parti-CHP koalisyonu kurulsaydı Türkiye’nin kurtulacağını söyledi.

22.08.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AK Parti-CHP koalisyonu kurulsaydı Türkiye'nin kurtulacağını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in katılımıyla CHP Sivas İl Başkanlığı Nesrin Karababa Toplantı Salonu'nda 'Koalisyon Neden Oluşmadı? Neden Seçime Gidiyoruz?' konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesi konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 7 Haziran seçimlerinin demokratik bir seçim olmadığını, Cumhurbaşkanının örtülü ödenekten pay alarak bu payla seçim çalışmalarına katıldığını savundu. Tarhan, "Halk öyle bir ders verdi ki dört partiyi Meclis'e gönderdi. 'Türkiye'de artık kutuplaşma istemiyoruz gidin Büyük Millet Meclisi'nde anlaşın' dedi. 7 Haziran seçimleri başkanlık sistemini gündeme getiren Cumhurbaşkanını oylayarak seçimi kaybettirdi" dedi.

Meclis'te hükümeti kurma görevinin AK Parti Genel Başkanı'na verildiğini söyleyen Tarhan, "7 Haziran tablosunun hemen ertesinde Cumhurbaşkanının tek hedefi vardı. Seçimi kaybettiği için hazmedemedi. Türkiye'yi tekrar seçime götürdü. 40 gün Türkiye'yi oyaladılar. Hükümet kuracağız diye partilere gittiler. Ne bir program sundular, ne bir proje sundular. Sadece sizin düşünceleriniz nedir, fikirleriniz nedir deyip oyaladılar. Cumhuriyet Halk Partisi önce Türkiye deyip elini taşın altına koydu. AK Parti ile hükümeti kurmaya, koalisyonda yer almaya programıyla hazırlanmıştı" şeklinde konuştu.

Koalisyon için 5 tane ana ilke belirlediklerini aktaran Tarhan, "Türkiye'nin sorunları olan, ihtiyaçları olan 5 tane ana ilke belirleyip AK Parti ile görüşmelere başladık. Bu görüşmeler doğrultusunda sonuç olarak zaman dolduktan sonra gelip Cumhuriyet Halk Partisi'ne şunu söylediler; 'Seçim hükümeti kuracağız bize destek verin'. Hükümetin kurulmasını Cumhurbaşkanı engelledi. AK Parti-Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonu Türkiye'de kurulsaydı AK Parti'de kurtulacaktı. AK Parti'de Türkiye'nin bir partisi olacaktı. Başbakan Davutoğlu'nun da genel başkanlığı onaylanacaktı, başbakanlığı da onaylanacaktı. Cumhurbaşkanlığı da kurtulacaktı. Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin genel başkanı değil, cumhurbaşkanı olduğunu anayasal sınırları içerisinde çalışması gerektiğini görecekti" ifadelerini kullandı.

Konferans daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tarhan: 'Koalisyon Kurulsaydı Türkiye Kurtulacaktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement