CHP'li Tezcan'dan Adalet Vurgusu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tezcan'dan Adalet Vurgusu

CHP\'li Tezcan\'dan Adalet Vurgusu

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Tariş İncir Birliği'ni ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Bülent Tezcan, adaletli, emeğin karşılığının alındığı bir ülke kurmak istediklerini söyledi.

15.10.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Tariş İncir Birliği'ni ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Bülent Tezcan, adaletli, emeğin karşılığının alındığı bir ülke kurmak istediklerini söyledi.

Germencik'te Tariş İncir İşletmesi Depolama Birliği Müdürü Caner Işlak'ın karşıladığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, çalışan kadınlarla biraraya geldi ve incirlerin tadına baktı. Tariş İncir Birliği'nde çalışan yaklaşık 380 işçiye hitap eden Tezcan, "Emeğiyle alın teriyle çalışan insanlarımızın kollandığı ve korunduğu bir ülke kurmak istiyoruz. Türkiye'deki zenginliğin yarısını, ürettiğimiz malın, hizmetin değerini Türkiye nüfusunun çok küçük bir bölümü ancak paylaşabiliyor. Büyük bölümüne nüfusun yüzde 5'i el koyuyor. Kalan yüzde 95'i sıkıntı içerisinde yaşıyor. Adaletsiz düzen ortadan kalksın. İnsanlar emek verirken emeğinin karşılığını alsın istiyoruz" dedi.

"ÇİFTÇİLERİN TÜM BİRLİKLERİ BORÇ İÇERİSİNDE"

Türkiye'de yoksulluğun her geçen gün arttığını savunan Tezcan, "77 milyonun 22 milyonu yoksul. Bu yoksullukları ortadan kaldırmak zorundayız. 6 milyon 200 bin insanımız işsiz. Ama iş bulanların da ülkemizde rahat edemediği bir düzen var. Ülkemizde asgari ücret 950 lira civarında, açlık sınırının altındadır. Burası gibi, Fiskobirlik gibi Trakya Birlik gibi Karadeniz Birlik gibi çiftçilerin tüm birlikleri borç içerisine sokuldu. Türkiye'nin tarımı inciri, üzümü, tütünü, zeytini, pamuğu, şekeri ve şeker pancarı ile buğdayı olmak üzere en seçkin ürünler ülkemizde yetişiyor. Ama biz bunları yeterince kullanamıyor ve yeterince pazarlayamıyoruz" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tezcan'dan Adalet Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement