CHP'li Toprak'tan Akdeniz Oyunları İddiası: Milyarlarca Lira Birilerini Zengin Etmek İçin Harcandı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Toprak'tan Akdeniz Oyunları İddiası: Milyarlarca Lira Birilerini Zengin Etmek İçin Harcandı

CHP\'li Toprak\'tan Akdeniz Oyunları İddiası: Milyarlarca Lira Birilerini Zengin Etmek İçin Harcandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Akdeniz Oyunları'nın açıklanan başlangıç maliyeti ile bitişi arasında iki katına varan bir artış olduğunu belirterek, "Hükümet sportif müsabakalarda en alt sıralarda yer alan üçüncü, beşinci sınıf"...

12.07.2013 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Akdeniz Oyunları'nın açıklanan başlangıç maliyeti ile bitişi arasında iki katına varan bir artış olduğunu belirterek, "Hükümet sportif müsabakalarda en alt sıralarda yer alan üçüncü, beşinci sınıf organizasyonlara talip olup bunları halka sanki bir Dünya-Avrupa Şampiyonasıymış gibi göz boyayarak pazarlıyor CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Akdeniz Oyunları'nın açıklanan başlangıç maliyeti ile bitişi arasında iki katına varan bir artış olduğunu belirterek, "Hükümet sportif müsabakalarda en alt sıralarda yer alan üçüncü, beşinci sınıf organizasyonlara talip olup bunları halka sanki bir Dünya-Avrupa Şampiyonasıymış gibi göz boyayarak pazarlıyor. Milyarlarca lirayı da birilerini zengin etmek için harcıyor" dedi.

Toprak, yazılı açıklamasında, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği hakkının kazanılmasının ardından 500 milyon TL'lik bir harcama bütçesinin Resmi Gazetede ilan edildiğini anımsatarak ancak Başbakan Erdoğan'ın açılış sırasında tesislere ve diğer altyapıya 800 milyon TL harcandığını açıkladığını kaydetti. Daha sonra ise tanıtım, organizasyon, konaklama, yeme-içme gibi giderlerle birlikte 1 milyar TL'ye yaklaşan bir harcamanın yapıldığını ileri süren Toprak, "Başlangıç bütçesi ve harcama tahminleriyle, bitiş arasında yüzde 100'e varan bir sapma, iki kata varan bir maliyet artışı ortaya çıkıyor. Bunun karşılığında Türkiye ne kazandı? Türkiye'nin tanıtımında, turizminde, sportif başarısında, halkın spora ilgisinde ne elde edildi? Göründüğü kadarıyla hiçbir şey. Türkiye 500'e yaklaşan sporcu sayısıyla ve en büyük sporcu kafilesi katılımla, ev sahibi olarak girdiği oyunlarda, ikinci olabildi. 12 gün boyunca, 24 ülkeden sporcuların, 32 branşta yarıştıkları oyunlarda kaç tane Dünya veya Avrupa rekoru kırıldı? Topu topu 2" dedi.

Hükümetin Erzurum'daki Universiade, Trabzon'daki Gençlik Oyunları, Mersin Akdeniz Oyunları gibi dünya sportif müsabakalarında en alt sıralarda yer alan üçüncü, beşinci sınıf organizasyonlara talip olup bunları halka sanki bir Dünya-Avrupa Şampiyonasıymış gibi "göz boyayarak pazarladığını" ifade eden Toprak, "Hükümet milyarlarca lirayı da birilerini zengin etmek için harcıyor" iddiasında bulundu.

-"MERSİN'E GELECEK EKONOMİK KATKI ENGELLENDİ"-

Oyunların tesis yapımları, organizasyon ve tanıtım planlamalarının, Mersin dışından, hükümete yakın Ankara ve İstanbul'daki şirketlere verildiği, Mersin'e gelecek ekonomik katkının engellendiği iddialarını da gündeme getiren Toprak, şöyle devam etti:

"Oysa bu tür organizasyonlarda, temel amaç organizasyonun yapıldığı ilin ekonomik, sosyal yaşamının canlandırılmasıdır. Mersin'de bu olmadı. Tercihler siyasi amaçlar doğrultusunda kullanıldı. Bilet fiyatları açılış ertesinde 1 TL'ye kadar düşürülmesine karşılık, Mersin halkı oyunlara ilgi göstermedi, küstürüldü. İlk gün, Başbakanın katıldığı açılış seremonisinde, 25 bin kişilik stada seçilerek alınan 10 bin kişinin dışında, Mersin Akdeniz Oyunları süresince, müsabakaları izleyen kişi sayısı toplam 122 bindir. Bu uluslararası bir spor organizasyonu için üzüntü vericidir."

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Toprak'tan Akdeniz Oyunları İddiası: Milyarlarca Lira Birilerini Zengin Etmek İçin Harcandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement