CHP'li Tuncay Özkan: Kaçak Saray Yapmayacağız - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tuncay Özkan: Kaçak Saray Yapmayacağız

CHP\'li Tuncay Özkan: Kaçak Saray Yapmayacağız

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde CHP teşkilatı, 2015 yılında yapılacak genel seçim çalışmalarını, Parti Meclisi üyesi gazeteci- yazar Tuncay Özkan'ın katıldığı toplantıyla başlattı.

07.12.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde CHP teşkilatı, 2015 yılında yapılacak genel seçim çalışmalarını, Parti Meclisi üyesi gazeteci- yazar Tuncay Özkan'ın katıldığı toplantıyla başlattı. Özkan, "CHP iktidara geldiğinde Türkiye'de işsizlik kalmayacaK. İşsizlere iş imkanları yaratmak için kullanılacak paralarla iktidardakiler gibi kaçak saray yapmayacağız" dedi.

Dalyan Mahallesi'ndeki Denizkızı Restaurant'daki toplantıya CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan'ın yanı sıra Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Maden- İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik'in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. İlginin fazla olması nedeniyle ayakta kalanlar oldu.

Toplantıda konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "Biz solculuğumuzu şöyle tarif ederiz; Vicdanlı insanlar solcudur. Çünkü onlar emeğe ve insana saygı duyarlar. Çok hoş bir şeydir solculuk. Solcu olanlara merhaba. Gerçek eğlencenin iktidar günlerinde geleceğine inanarak ve umarak herkese saygılar sunuyorum" dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Muğla'nın 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından abluka altına alındığını öne sürüp, "AK Parti iktidarı kaybettiği il ve ilçelerdeki yerel yönetimlerden intikam almak için elinden geleni yapıyor. Bu Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesinden, İztuzu ve buna benzer pek çok sahilin peşkeş çekilmesine kadar gitti. Buraları intikam hırsıyla kendi yandaşlarına vermek istiyorlar. Yatağan'daki işçilerimiz haklı mücadelelerini bir nebzede olsa kazandılar. Bugün onun mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak İztuzu başta olmak üzere Ölüdeniz, Akyaka, Marmaris'teki sahiller hala risk altında. Bu konudaki mücadelelerimiz, durmadan devam edecektir" dedi.

'İKTİDARDAKİLER GİBİ KAÇAK SARAY YAPMAYACAĞIZ'

Konuşmaların ardından söz alan Ergenekon Davası'nda 6 yıl tutuklu kalan Tuncay Özkan da CHP iktidara geldiğinde Türkiye de işsizlik kalmayacağıın söyledi. "İşsizlere iş imkanları yaratmak için kullanılacak paralarla iktidardakiler gibi kaçak saray yapmayacağız" diyen Özkan, şöyle devam etti:

"İşsizlere iş olanağı sağlayacağız. Bu bizim boynumuzun borcu. Kimseye sadaka dağıtmayacağız. İnsanların onurunu kırmayacağız. Kurtlu bulgur, pirinç, mercimek, makarna yerine, aile sigortası kartı vereceğiz. Kartın içinde bin 500 lira yüklü olacak. İnsanlar kendi ihtiyacı doğrultusunda harcama yapacaklar. Ödemesini biz yapacağız. Eğitim politikamızı yeniden yapılandıracağız. Eğitimdeki politikamızı Atatürk'ün çağdaş eğitim sistemi doğrultusunda sıfırdan inşa edeceğiz. Buna namusumuz ve şerefimiz üzerine söz veriyoruz" dedi.

'BALBAY İLE BEŞ DİSİPLİN SUÇU ALDIK'

Cezaevi günlerini anlatan Özkan, "Mustafa Balbay ile beş disiplin suçu aldık. Bunlardan en komiği domatesi amacı dışında kullanmamız. Bir gün bize yemek olarak bulgur pilavı ve yanında da domates verildi. Biz de domatesi semaverde haşladık. Bunu gördüler ve bize ceza verdiler. Üç defa bu konu ile ilgili ifademiz alınmak istendi, reddettik. Üçüncüde ifade verdik. Sonrasında, bize 'Domatesi amacı dışında kullandınız salataya doğramayıp haşladınız' denildi. Bunun için hücre cezası aldık. Bir diğeri de naneye pet şişede çiçek açtırdım. Görüş gününde eşim ile kızıma verecektim. Bu da suçmuş. Neden naneye çiçek açtırdın diye yine disiplin cezası verdiler" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tuncay Özkan: Kaçak Saray Yapmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement