CHP'li Türmen: "Türk Mahkemesinden Çıkan Bir Karar Gayri Milli Olabilir Mi?" - Son Dakika
Politika

CHP'li Türmen: "Türk Mahkemesinden Çıkan Bir Karar Gayri Milli Olabilir Mi?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından Twitter’in açıldığını, sıranın Youtube’a geldiğini söyledi.

04.04.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından Twitter'in açıldığını, sıranın Youtube'a geldiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile Twitter'in açılmasından mutluluk duyduğunu söyleyerek, Twitter'in kapatılmasının yanlış olduğunu belirtti. Hükümetin mahkeme kararlarına çok sayıda örnekte olduğu gibi uymadığını ifade eden Türmen, Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin Twitter ile ilgili yürütmeyi durduran kararına hükümetin uymadığını ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına da biraz beklendikten sonra uyulduğunu söyledi. Türmen, sıranın Youtube'a geldiğini ve Youtube'un açılması gerektiğinin altını çizdi. Başbakan Erdoğan'ın Twitter'in açılmasıyla ilgili kararın gayri milli bir karar olduğu yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Türmen, "Türk mahkemesinden çıkan bir karar gayri milli olabilir mi?" dedi.

Türmen, Anayasa Mahkemesi'nin son dönemde verdiği kararlar ile dikkat çektiğinin sorulması üzerine, "Anayasa Mahkemesi bugün Türkiye'de iyi bir rol oymaya başladı. Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru bakımından 2 yıllık bir deneme süresi içinde" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorulara da cevap veren Türmen, "Bir Anayasa değişikliği gerektiren bir durum varsa, o Anayasa değişikliğinin koşulları var. Anayasa değişikliği için gerekli mutabakat yok partiler arasında. O zaman iktidar partisinin gerekli sayısı var mı diye bakmak lazım, o da yok gibi görünüyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Türmen: 'Türk Mahkemesinden Çıkan Bir Karar Gayri Milli Olabilir Mi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement