CHP'li Umut Oran, Aksaray'daki "Afet Toplanma Alanı"Nı Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Umut Oran, Aksaray'daki "Afet Toplanma Alanı"Nı Sordu

Chp İstanbul Milletvekili Umut Oran, Fatih Aksaray'da imara açılan "afet toplanma alanı" ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

26.09.2014 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İstanbul Milletvekili Umut Oran, Fatih Aksaray'da imara açılan "afet toplanma alanı" ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Oran, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"1. Fatih Belediyesi, Vatan Caddesi'nde merkezi konumda bulunan ve hemen yanında Aytekin Kotil Parkı bulunduğu için vatandaşların toplanma alanı olarak ayrılmış olan otopark ve hipermarketin bulunduğu bölge neden ikinci derece ticaret alanına dönüştürdü?

2. Toplam 8 bin metrekarelik söz konusu bölgenin ticaret alanına çevrilmesi amacıyla daha önce yapılmış olan başvurular İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce "bölgenin yapı yoğunluğunun artacak olması nedeniyle" reddedilmesine karşın, ne değişti de bu kez bölge tamamen ticaret alanına çevrildi?

3. Bölgenin ticaret alanına çevrilmesinde 17 Aralık soruşturmasında usulsüz imar işlemleri nedeniyle gözaltına alınıp sorgulanan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katkısı nedir? İmar Müdürlüğü görüşünün tersine işlem yapılmasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in baskısı mı söz konusudur?

4. Fatih'te bir deprem anında vatandaşlar nerede toplanacak? Fatih'teki deprem toplanma alanları güncellenmiş midir? 17 Ağustos 1999'dan bu yana yıllar itibariyle Fatih'te belirlenmiş olan deprem toplanma alanları neresidir? Bugün Fatih'teki deprem toplanma alanları neresidir, bu alanların her birisinin büyüklükleri kaç metrekaredir?

5. İkinci derece ticaret alanına dönüştürülen bölgeye yapılacak olan 5 katlı otel ve konut projelerini kim inşa edecek? Söz konusu şirketlerin, gerçek kişilerin isimleri nedir? - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Umut Oran, Aksaray'daki 'Afet Toplanma Alanı'Nı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement