CHP'li Umut Oran Başkanlık Sistemini Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Umut Oran Başkanlık Sistemini Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şu anda parlamenter demokrasi ile yönetilip yönetilmediğini Meclis gündemine taşıdı.

02.09.2014 16:42  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şu anda parlamenter demokrasi ile yönetilip yönetilmediğini Meclis gündemine taşıdı.

Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine taşıdığı soru önergesinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, El Cezire'ye, "Şu andaki sistemimiz bir başkanlık sistemi değil. Ama yarı başkanlık sistemi sistemine benzer bir yapı bizde mevcut ve bu yapı içerisinde bizler seçilmiş bir başbakan ve ilk defa halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak, birlikte el ele vermek suretiyle farklı bir Türkiye'ye inşa etmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklindeki röportajını anımsattı.

Oran bu çerçevede şu soruları sordu:

"Erdoğan'ın sözünü ettiği şekilde yarı başkanlık modeliyle mi 62. Hükümete başkanlık edeceksiniz? Yürürlükteki anayasa karşısında yarı başkanlık sistemini nasıl uygulayacaksınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yarı başkanlığı zorlamanız halinde anayasaya aykırı icraat ve eylemler gündeme gelmeyecek mi? Bir başbakan olarak anayasaya bağlı kalmak zorunda değil misiniz? "

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Umut Oran Başkanlık Sistemini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement