CHP'li Üyeler Meclisi Terketti - Son Dakika
Yerel

CHP'li Üyeler Meclisi Terketti

CHP\'li Üyeler Meclisi Terketti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında İhtisas Komisyonları ile birlikte Encümen Üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

15.04.2015 10:26  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda İhtisas Komisyonları ile birlikte Encümen Üyeleri seçimi gerçekleştirildi. CHP Grubu komisyonda kendilerine yer verilmediği gerekçesiyle salondan dışarı çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yönetmeliğe göre komisyonlara 7 üye seçilebildiğini belirterek, "Oy dağılımına göre 4 AK Parti ve 3 MHP üyesi komisyonlara seçilebiliyor" dedi.

İhtisas Komisyonlarının Belirlenmesi ve İhtisas Komisyonlarına Üye Seçimi ile birlikte Encümen Üyesi Seçimi Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında gerçekleştirildi. İhtisas komisyonlarına üye seçimi öncesinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, kendilerine komisyonlarda yer verilmediğini belirterek, "Biz bu nedenle meclisi terk ederek, oylamalara katılmak istemiyoruz" dedi. Oylama öncesinde CHP Grup Başkanvekili Bilgin konuşmasının ardından, CHP'li Meclis üyeleri ile birlikte salondan dışarı çıktı. Bunun üzerine söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yönetmelik doğrultusunda komisyonlara 7 üye seçilebildiğini belirterek, "Dağılıma göre 4 AK Parti ve 3 MHP üyesi komisyonlara seçilebiliyor. Oy dağılımına göre CHP komisyona üye veremiyor" dedi.

CHP KOMİSYONLARA TEMSİLCİ GÖNDERSİN

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra CHP'nin komisyon toplantılarına temsilci göndermesi teklifinde bulundu. Bunun üzerine AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri olumlu görüş bildirirken, bu önerinin oylaması yapıldı. CHP'nin oy hakkı olmadan komisyon toplantılarına temsilci göndermesi oy birliği ile kabul edildi. Konuşmaların ardından İhtisas Komisyonları üyeleri yapılan açık oylamanın ardından belirlendi.

ENCÜMEN ÜYELERİ GİZLİ OYLAMAYLA SEÇİLDİ

İhtisas komisyonlarına üye seçiminin ardından encümen üyesi seçimi gerçekleştirildi. Kapalı zarf usulü yapılan üye seçiminde AK Parti'den Ramiz Şiyak, İbrahim Onaylı, Recep Çımat, Ahmet Esen, Dursun Kıvrak'ın isimleri verildi. MHP'den ise Mehmet Güzgülü, Ziya Elmalı, Süleyman Kahramanlar, Mehmet Palabıyık, Mümtaz Kahya isimleri üyelik için aday gösterildi. Yapılan seçimin ardından Ramiz Şiyak, Halil İbrahim Onaylı, Dursun Kıvrak, Recep Çımat ve Ahmet Esen encümen üyeliğine seçildi. Yapılan oylamada toplam 80 oy kullanılırken, 1 oy boş çıktı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Üyeler Meclisi Terketti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement