CHP'li Vekil Adayı Biçer, Dondan Zarar Gören Çiftçileri Dinledi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Vekil Adayı Biçer, Dondan Zarar Gören Çiftçileri Dinledi

CHP\'li Vekil Adayı Biçer, Dondan Zarar Gören Çiftçileri Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili adayı Tur Yıldız Biçer, Manisa’da geçen gün yaşanan zirai don olayından zarar gören çiftçilerle birlikte bağlarda incelemelerde bulundu.

25.04.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili adayı Tur Yıldız Biçer, Manisa'da geçen gün yaşanan zirai don olayından zarar gören çiftçilerle birlikte bağlarda incelemelerde bulundu.

CHP Manisa Milletvekili adayı Tur Yıldız Biçer, dondan en fazla zarar gören ilçelerden biri olan Gölmarmara'da çiftçilerle bir araya geldi. Gölmarmara Ziraat Odası Başkanı Erdal Ziyan'ın da katıldığı programda CHP'li Biçer, önemli açıklamalarda bulundu. Biçer, "Yaptığımız inceleme sonunda bağlar dondan büyük zarar görmüş. Yazın yemeklik üzüm bile zor bulacağız sanırım. Sayın Recai Berber'in çiftçilerin Ziraat Bankası'na olan borçlarının erteleneceği yönündeki açıklamaları yeterli değildir. Bu açıklamayla çiftçiyi tatmin etmesinin çok ötesinde hiçbir kalıcı çözüm yaratmadığını görüyoruz. Ziraat Bankası dışında yaklaşık 5-6 özel bankanın borçlusu konumundaki çiftçiler, bu don olayının etkisinin asgari 3 yıl uzun vadede 10 yıl doğrudan etkisi olacağını söylüyor. Bu sadece Manisa'nın sorunu değil, bölgenin ve ülkenin sorunu haline gelecek. Don olaylarına karşı TARSİM'den yapılacak sigortanın maliyeti anlamında da çiftçilere yönelik çok büyük bir yük getirdiğini görüyoruz. Sigorta yapacak parası olmayan çiftçilerin yaralarının sarılması açısından zararlarının en az yüzde 50'sinin sigorta kapsamına alınarak derhal karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında bu tür doğal afet olaylarında 'spring' sistemi adı verdiğimiz korumu önlemleri için hükümetin çiftçiye destek olması, faizsiz kredi, gübre ve makine üzerindeki KDV'nin kaldırılması gerektiği en kısa sürede alınması gereken önlemlerden bazılarıdır. Konuştuğum çiftçiler her yıl bu dönemde bağların yeşermesiyle umutların yeşerdiğini ancak bugün kararan bağlarla umutlarının da karardığını söylüyorlar. Bu sadece tarım zararı değil, çiftçilerin sosyal hayatını da doğrudan etkileyecek bir zarar. Hasatta evlenmeyi bekleyen gençler evlenemeyecek. Daha ne olsun." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Vekil Adayı Biçer, Dondan Zarar Gören Çiftçileri Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement