CHP'li Vekil Adayı Yenidünya'dan Taşköprü Çıkartması - Son Dakika
Yerel

CHP'li Vekil Adayı Yenidünya'dan Taşköprü Çıkartması

CHP\'li Vekil Adayı Yenidünya\'dan Taşköprü Çıkartması

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Taşköprü’yü ziyaret etti.

12.05.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Taşköprü'yü ziyaret etti.

'Sıkılmadık El, Girilmemiş Gönül Bırakmayacağız' sloganı ile seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya ve CHP Kastamonu İl Teşkilatı, Taşköprü'ye çıkarma yaptı. Taşköprü halkı ile kucaklaşan Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, vatandaşların sorunlarını, taleplerini dinledi.

Vatandaşların, esnafın taleplerini dinleyen ve şikayetlerini not alan Prof. Dr. Yenidünya, sorunların çözümü noktasında Ankara'da karargah oluşturacağını ve çözüm önerilerinin hiçbir zaman sözde kalmayacağını, icraata mutlaka dönüşeceğini söyledi.

"HİZMET ETMEK İÇİN YARIŞACAĞIM"

Hayatı boyunca her zaman insanlığın faydasına olan işlerin peşinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini vurgulayan CHP Kastamonu Milletvekili Ahmet Caner Yenidünya: "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) 'Sizin en hayırlınız insanlara en hayırlı olanınızdır' diye buyuruyor. Biz de Peygamber Efendimiz'in bu düsturu ile hareket ediyoruz. Yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız her işimizde vatandaşlarımızın yararına olacak işlerin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Amacım sadece seçilip mecliste oturmak değil. Kastamonulu hemşerilerim sevinçleriyle sevinecek, dertleriyle kederlenecek bir vekil görecek. Kastamonulu, Taşköprülü hemşerilerime gece gündüz demeden hizmet etmek için yarışacağım. Artık hem Kastamonu'da hem de Taşköprü'de hizmetlerin, yatırımların artma zamanı gelmiştir" dedi.

"TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI'NI ÇİN SARIMSAĞI KARŞISINDA EZDİRMEYECEĞİZ"

Taşköprü'nün tüm dünyaya adını sarımsak ile duyurduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: "Taşköprülü vatandaşlarımızın en önemli geçim kaynakları arasında sarımsak ve pancar geliyor. Sarımsak Taşköprü'nün ekonomisinde ayrı bir önem oluşturuyor. Taşköprü Sarımsağı ülke sınırlarını aşarak dünyaya yayıldı. Bu tanınırlığı daha da yükselterek artı değerler kazandırmamız gerekiyor. Özellikle son yıllarda çiftçilerimizin en önemli sorunlarından bir tanesi Taşköprülü sarımsak üreticilerimizin Çin Sarımsağı ile mücadele etmek zorunda bırakılmasıdır. Maalesef Çin Sarımsağı ülkeye girerek Taşköprü'ye kadar geldi. Taşköprü'de Çin Sarımsağı ekilmeye başladı. Kalitesi olmayan ucuz Çin sarımsağı yüzünden sarımsak üreticilerimiz zor günler geçirmeye başladı. Taşköprü menşei ile satılan Çin Sarımsağı yüzünden üreticilerimiz büyük ekonomik kayba uğradı. Yetkililer nedense üreticilerimizin bu ekonomik kayıpları üzerinde yeterince kafa yormadı. Deyim yerindeyse üreticilerimiz kendi kaderleri ile baş başa bırakıldı. Bu görmezden gelme anlayışı değiştirmemiz gerekiyor. İlgili bakanlıklardan Taşköprü Sarımsağı'nın Çin Sarımsağı karşısında korunması için daha radikal kararlar almasını sağlamamız gerekiyor. Bunu sağlayabilirsek hem Taşköprü Sarımsağı'nın itibarını daha fazla yükseltmiş oluruz hem de üreticimizin ürettiği mahsulden daha fazla kazanç elde etmesini sağlamış oluruz. Bunu biz başaracağız. Sarımsak üreticilerimizi Çin Sarımsağı karşısında ezdirmeyeceğiz. Alnının terini, emeğinin karşılığını alması için elimden gelenin en iyisini yapmak benim hemşehrilerime namus borcumdur" diye konuştu.

"ÇİFTÇİLERİMİZE SÖZLE DEĞİL, İCRAATLA DESTEK OLACAĞIZ"

Çiftçilerin tek sorununun ithal ürünler olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Yenidünya, mazot, gübre ve sulama fiyatlarının çiftçilerin bellerini büktüğünü CHP'nin iktidarında çiftçilerin nefes alacağını dile getirdi.

'Çiftçilerimiz mazotu 1,5 TL'ye alacak ve ürünlerini aracısız tüketiciye ulaştırılarak gelirleri artırılacak' diyen Prof. Dr. Yenidünya: "Artan maliyetler, mazot fiyatları, gübre fiyatları, sulama giderleri çiftçilerimizin en büyük sorunlarından sadece birkaç tanesidir. Üreticiyi desteklediğimizi söylüyoruz ancak yüksek maliyetleri görmezden geliyoruz. Türkiye'nin her köşesinde üreticilerimizin ortak sorunu girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanan alın terlerinin karşılığını alamamalarıdır. Öncelikle bu problemi çözmemiz gerekiyor. Biz CHP iktidarında çiftçimize nefes aldıracak desteklemeleri iki katına çıkaracağız. Öncelikli yapacağız icraat mazot fiyatlarının indirilmesi olacaktır. Biz mazot fiyatlarını 1,5 TL yapacağız diyoruz ancak nedense birileri yapamazsınız diye açıklama yapıyor. Yat sahipleri, gemi sahipleri ve diğer bazı kesimler ortalama 1,2 TL'ye mazotu alırken oluyor da benim çiftçim 1,5 TL'ye alırken mi olmuyor? Kendileri için özel istisna kullanarak mazottan özel tüketim vergisi almayanlar neden konu çiftçimize gelince öyle şey olmaz diye açıklama yapıyor bunun mutlaka sorgulanması gerekiyor. Deniz ulaşımında mazot özel tüketim vergisi olmadan verilebiliyorsa çitçimize de verilebilir. Bizim projemiz ayağı yere basan projelerdir. Kimilerine göre afaki, hayal ürünü değildir. Ülke tarımı can çekişiyor. Mazot fiyatlarının düşürülmesi çiftçiye önemli bir destek olacaktır. Çiftçilerimiz artan maliyetlerle baş edemiyor. Ne yazık ki emeğinin karşılığını alamıyor. Maliyetleri düşürmek adına mazot fiyatının 1,5 lira olması da çiftçimize büyük bir destek olacaktır. CHP'nin bu projesi ülke tarımının can suyu olacaktır. Mazotta yaşanan durum gübre fiyatlarında da yaşanıyor. Artan gübre fiyatlarının da mutlaka makul düzeylere çekilmesi gerekiyor. Biz bunları yapacağız. Herkes nasıl yaptığımızı görecek. Kaynak nerde diyenlere de kaynağın nerede olduğunu göstereceğiz. Yandaşlara akıtılan kaynakları emeklimize, çalışanımıza, çiftçimize, üreticimize akıtacağız" şeklinde konuştu.

"SULAMA ÜCRETLERİNİ KALDIRACAĞIZ"

Çiftçilerin bir diğer sorununun ise sulama olduğuna dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Ahmet Caner Yenidünya: "Dünyanın en pahalı mazotu ve gübresiyle üretim yapmakta zorlanan başta Taşköprülü çiftçilerimiz olmak üzere çiftçilerimizin üzerine sulama ücretinin de yüklenmesi ayrı bir trajikomik bir durumdur. Mazot ve gübre fiyatlarındaki fahiş fiyat yetmezmiş gibi bir de sulama için dekar başına ayrı bir masraf çıkartıyoruz, sonra da çiftçiyi koruyoruz diyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde üretim yapan çiftçilerimizi yakından ilgilendiren bu durum vicdani değildir. Ürününü zor şartlarda eken, kaldırdığı mahsulü satmakta zorlanan üreticimize yapılan bu haksızlığa da dur diyeceğiz. Üreticimizi, su kullanım hizmet bedeline mahküm etmeyeceğiz. Çiftçimizin belinde kambur olan sulama ücreti uygulamasını kaldıracağız. Çiftçimizi sözle değil, icraatlarla destekleyeceğiz. Çiftçimiz mazotu ve gübreyi ucuza alırken arazisinin sulamasını da bedava yapacak. Kırsal Kalkınma destekleri ile hem üreticilerimiz gülecek hem Taşköprü kazanacak. Yüksek maliyetler nedeniyle tarlasını, bağını ve bahçesini ekmeyen vatandaşlarımızı üretime teşvik edeceğiz. Tarımsal reformun ilk adımlarını bu şekilde atacağız" ifadelerini kullandı.

Taşköprülülerin ilgisinden memnun olarak ayrıldıklarını söyleyen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Taşköprü hemşehrileriyle tekrar bir araya geleceğini ifade etti.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya'nın Taşköprü ziyaretine CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, CHP Taşköprü İçe Başkanı Ahmet Kesim ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Vekil Adayı Yenidünya'dan Taşköprü Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement