CHP'li Vekilden "Cemaatçi" İddialarına Sert Yanıt - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekilden "Cemaatçi" İddialarına Sert Yanıt

Aday listelerine giremeyen CHP'li vekil Faik Tunay "Cemaatçi" iddialarına "Sizde zerre kadar utanma varsa Faik Tunay bugün listede yok, nasıl açıklayacaksınız bunu" diyerek yanıt verdi.

09.04.2015 22:13  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'in genç vekili CHP'li Faik Tunay Mirgün Cabas ile Her Şey programına katıldı. 7 Haziran seçimlerinde listeye giremeyen Tunay kendisi hakkındaki "Cemaatçi" iddialarını yanıtladı. Kendisine "Cemaatçi, kesin listelerde yer alacak" diyenlere kızan Faik Tunay, "Sizde zerre kadar utanma varsa Faik Tunay bugün listede yok, nasıl açıklayacaksınız bunu" dedi.

CHP'nin aday listesinde yer almayınca Twitter hesabından kamuoyuna bazı açıklamalarda bulunacağını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, bugün CNN Türk canlı yayınında Mirgün Cabas'a konuştu.

"DUYGUSAL DAVRANDIM"

İlk anda gösterdiği tepkilerin "duygusal tepkiler" olduğunu söyleyen Tunay, CHP için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

"SENİN GİBİLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Bu partide senin gibi daha çok arkadaşlara ihtiyacımız var" dediğini, ancak buna rağmen listede yer almayınca kırgınlık yaşadığını belirten Tunay, 2 gün boyunca telefonunu kapatıp düşündüğünü ve özeleştiri yaptığını söyledi.

"CEMAATÇİ DİYENLERE SESLENİYORUM"

Hükümete yakın bazı gazetelerin kendisini "Cemaat'in prensi" diye anlattığını belirten Tunay, "Madem Faik Tunay Cemaatçiydi, madem Cemaat ile CHP'nin aleni iş birliği vardı, bugün Faik Tunay listede yok. Nasıl olur bu" dedi.

Her cemaate eşit mesafede olduğunu iddia eden Tunay, "Kimse Samanyolu'na çıkmazken ben Samanyolu'na çıkıyordum. Hem de Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde dahi ben Samanyolu'na çıkıyordum. Ülke TV'ye de çıktım, Afrika'daki okulları da ziyaret ettim. Ben hiçbir cemaate mensup değilim." dedi.

"SİZDE ZERRE KADAR UTANMA VARSA"

Kendisini "Cemaatçi" diye yazan yazarlara kızan Tunay "Cemaat'le CHP iş birliği yapıyor diyenlere, Faik Tunay Cemaat'in en güçlü adamlarından bir tanesi, listelerde kesin yer alacak diyenlere şunu soruyorum; Sizde zerre kadar utanma varsa Faik Tunay bugün listede yok, nasıl açıklayacaksınız bunu." ifadelerini kullandı.

CHP\'li Vekilden "Cemaatçi" İddialarına Sert Yanıt
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Vekilden 'Cemaatçi' İddialarına Sert Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Varto : OYUM HDP 19 61 Yanıtla
  • zafer: faik bey chp ye oy toplayan cemaatçiler kapıma geldi 4 bayan bukadarda pişkinlik olmaz yani pes 38 20 Yanıtla
  • AK YILDIZ: Vay arkadaş paralel örgüt her yere her kademeye sızmış. . . . . 29 26 Yanıtla
  • efe: AKP bitti artık yeni CHP yeni Türkiye uyan ey Türk milleti 9 43 Yanıtla
  • Aspukee: Hadi hadi öt bütün olayları da bizde bilelim sahte cemaatle aydın doğanla onla bunla ülkeyi bölmeye darbe yapmaya kalkıştınız ama olmadı biliyorsunuz başkanlık sistemi gelince hiçbiriniz kalmiyacak 29 22 Yanıtla
  • Ahmet: CHP li Değilim ama faik beyi çok beğeniyordum 33 12 Yanıtla
  • Malazgirt 1071: CHP de sayılı adamlardan biriydi chp zihniyeti işde değişmiyor iyi bir insan su iyi bir siyasetçiydi 17 6 Yanıtla
  • Merak ettim baktım : Yaw hele çekil ordan sen kim olisin. Biji HDP 6 16 Yanıtla
  • aaa: Seni kandirmislar 15 5 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: iyi adamdı 10 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement