CHP'li Vekiller 7 Haziran Seçimleri Sonrası Yaşananları Anlattı - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekiller 7 Haziran Seçimleri Sonrası Yaşananları Anlattı

CHP\'li Vekiller 7 Haziran Seçimleri Sonrası Yaşananları Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütü, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendiren 2 milletvekili tarafından bilgilendirilerek, koalisyon ve seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

27.08.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütü, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendiren 2 milletvekili tarafından bilgilendirilerek, koalisyon ve seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

CHP Genel Merkezi tarafından Sakarya ve Bilecik illerinde görevlendiren CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel ve Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Bilecik İl Başkanlığında toplanan parti teşkilatı ve partililere koalisyon süreci ve 1 Kasım'da yapılacak erken seçim hakkında bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme toplantısına CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 131 milletvekilinin 81 ilde görevlendirildiği ifade ederek, "Bu görevlendirmenin nedeni bu süreçle ilgili tüm illere, ilçelere gelip bu sürecin nasıl şekillendiği konusunda bilgi aktarımında bulunmasını istedi. Ben de Bilecik milletvekili olarak Muğla ve Aksaray illerinden sorumluyum. Önümüzdeki günlerde bende Muğla ve Aksaray'a giderek bu tür çalışmaları yapacağım. Bugün Bilecik'imizden sorumlu, aynı zamanda Sakarya ilinden sorumlu parlamentoda kısa dönemde olsa birlikte görev yapmaktan onur duyduğum iki değerli milletvekili arkadaşım ilimize teşrif ettiler" dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, grup grup CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirildiklerini belirterek, "Biz de bu bağlamda bugün sizlerin konuğuyuz. Dün Sakarya'daydık, bugün de buradayız. Bizim bu ziyaretlerimizin amacı parti içine dönük çalışmalar değil, örgüt içi çalışmalar değil, örgütsel çalışmalar değil. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra neleri amaçladığı, koalisyon görüşmeleri adı altında ki çalışmalar. CHP olarak biz 7 Haziran seçimlerinden sonra toplumun vermiş olduğu mesajı iyi okuduğumuzu düşünüyoruz. Buradaki verilen önemli mesajlardan birisi şuydu; ülkemizde artık bir koalisyon süreci başlasın, 13 yıl boyunca AKP'nin tek başına iktidarlığından artık ülkenin yorulduğu, ülkenin tek başına AKP iktidarı istemediği ve ülkede başkanlık sistemini istemiyoruz mesajıydı. Biz mesajlar doğrultusunda mevcut iktidarın dışında muhalefetten bir görüşmeler sonucunda iktidar çıkarabilir miyiz hesabını yaptık. Ama bu süreci biliyorsunuz maalesef Sayın Devlet Bahçeli'nin hala anlayamadığımız tutum ve davranışları nedeniyle bu süreç tıkandı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımız, "öncelikle bizim değil, partimizin değil, ülkemizin geleceği önemlidir" dedi. Biz sadece 10 gün görüştük AKP'yle. Araya farklı şeyler girdi ve bu 10 gün 35 saati aşkın yapıldı. 35 saat süren bu ön görüşmelerin hiçbir aşamasında bize birlikte koalisyon kuralım teklifi yapılmadı. Son gün Sayın Genel Başkanımız da bunu kamuoyuyla paylaştı. Sayın Genel Başkanımız hükümet kurulması için gerçekten elinden gelenin fazlasını da yapmaya çalıştı" diye konuştu.

"YETER Kİ BU ÜLKEDE 'ÇOCUKLAR ÖLMESİN VE YATAĞA AÇ GİRMESİNLER' DEDİK"

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel ise 7 Haziran seçimlerinin herkes için çok önemli bir süreç olduğuna dikkat çekti. Seçimlerden ertesi gün halkın kimseye tek başına iktidar olma şansını vermediğini ifade eden Adıgüzel, "Bunu anlayabildik ve dedik ki, yeni dönemde siyasi partilere çok önemli bir görev düşüyor. Mevcut iktidar 13 yıldır insanlık onurunu ayaklar altına alan, bizim görmezden gelen sosyal yardımları bile hak temenni değil de, yandaş ve raktaş temelini dağıtan bir hükümet vardı. Buna karşı da halkımız dedi ki yüzde 60 biz gitmesini istiyoruz. Yeni bir yapı istiyoruz dedi. Ne yazık ki süreci biraz ilerlettikten sonra gördük ki, yüzde 60 diye bir şey yok. Ne yazık ki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) hiçbir şekilde uzlaşamayacaklar ve CHP'den başka da bütün partilerle görüşebilecek hiçbir yapı da yok. Kuruluşumuzdan beri olduğu gibi bu ülkenin kuruluşundan beri olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi'ne yine tarihi bir görev düşüyordu. Bu ülkede, Allah rahmet eylesin her gün şehit veriyoruz. Hepsine buradan gani gani rahmet diliyorum. Bu ülkenin çocukları ölüyor. Onların yaşayabilmesi, insanca yaşayabilmesi için uzlaşma ortamını sağlamak CHP'ye düşüyordu. Bu noktada da CHP şunu söyledi. Bireysel çıkarlarını her zaman geride bırakarak, önce parti demedi, önce ben demedi, Sayın Genel Başkanımız; önce Türkiye dedik ve sıralamamızı da önce Türkiye, sonra CHP diyerek biz Türkiye'de ekonomik anlamda, demokratik anlamda insani koşulların oluşması anlamında elimizden ne geliyorsa gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki bu ülkede çocuklar ölmesin ve yatağa aç girmesinler dedik" şeklinde konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekiller 7 Haziran Seçimleri Sonrası Yaşananları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement