CHP'li Vekiller Gemi Söküm Tesislerinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekiller Gemi Söküm Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

CHP\'li Vekiller Gemi Söküm Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

İzmir Aliağa'da 'Aşk Gemisi' olarak bilinen kruvaziyer gemisinde geçtiğimiz günlerde iki işçinin gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen İzmir...

17.08.2013 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Aliağa'da 'Aşk Gemisi' olarak bilinen kruvaziyer gemisinde geçtiğimiz günlerde iki işçinin gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, olayın yaşandığı Aliağa Gemi Söküm Sanayi Bölgesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Aliağa gemi söküm tesislerinde çalışan Davut Özdemir ve Doğan Balcı'nın ölümü ve 9 işçinin ise zehirlenmesiyle sonuçlanan iş kazası hakkında incelemelerde bulunan CHP'li Milletvekilleri'nin gün boyunca yaptıkları temaslardan elde ettikleri bilgiler ve edindikleri izlenimler hakkında ayrıntılı bir rapor hazırlayarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacağı öğrenildi.

Gemi Söküm Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Aliağa'ya gelen CHP'li Milletvekilleri, burada bir süre şirket yetkilileri ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği yönetimiyle görüştü. Vekiller daha sonra Petrol-İş Sendikası'ndan tesislerdeki çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.

Aliağa programı çerçevesinde iş kazasında yaşamını yitiren Doğan Balcı'nın ailesini de ziyaret eden CHP'li Milletvekilleri, acılı aileye Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziyesini iletti.

Konuyla ilgili adli ve idari araştırmaların başladığını belirten CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Sayın Genel Başkanımız yaşanan bu acı olayı yakından takip ediyor. Son yıllarda iş kazaları nedeniyle ölümlerde dikkate değer artış bulunuyor. Bu olayda bir ihmal bulunup bulunmadığı noktasında iş müfettişleri ve soruşturmayı yürüten adli merciler gerekli çalışmaları yapmaktadır. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca bir noktaya getirilmesi amacıyla CHP olarak yoğun gayret gösteriyoruz. Ancak taşeron işçi çalıştırmanın, buna bağlı olarak yeterli tedbirlerin alınmamasının pek çok iş kazasında baş sorumlu olduğunu görüyoruz" diyerek, Gemi sökümü gibi tehlikeli alanlarda hem de sektörün geliştirilmesi hem de iş güvenliğinin ön planda tutulmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise, iş kazalarında yeni yasal düzenleme ihtiyaçları kadar, mevcut yasaların da yeteri kadar uygulanmıyor olmasının etkili olduğunu belirtti.

Türkiye'de her yıl ortalama bin yüz kişinin iş kazası geçirdiğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Musa Çam şunları kaydetti: "Bu iş kazalarının önemli bölümü -ne yazık ki- tersanelerde gerçekleşmektedir. Kazaları sıfıra indirmek için hem işverenin, hem işçinin hem de Bakanlığın alması gereken önlemler buluyor. Pek çok genç arkadaşımız, yeteri kadar iş güvenliği müfettişi olmaması ve denetimlerin yeterli ölçüde yapılmaması nedeniyle yaşamını yitirmektedir"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, "AKP döneminde iş cinayetlerinin sayısı arttı. En büyük nedeni ise taşeronlaşmanın meşru hale getirilmesi ve yaygınlaşmasıdır. Çalışma Bakanlığı bir an önce müfettiş sayısını arttırmalı ve iş güvenliğiyle ilgili tedbirleri geciktirmeden uygulamaya başlamalıdır" diye konuştu - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekiller Gemi Söküm Tesislerinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement