CHP'li Vekiller Nokta Dergisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekiller Nokta Dergisi'ni Ziyaret Etti

CHP\'li Vekiller Nokta Dergisi\'ni Ziyaret Etti

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'den oluşan CHP heyeti, Kağıthane'deki Nokta Dergisi'ni ziyaret etti.

14.09.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'den oluşan CHP heyeti, Kağıthane'deki Nokta Dergisi'ni ziyaret etti.

Heyet derginin son sayısının toplatılması ile ilgili olarak Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ziyaret sonrasında bir açıklama yaptı. Berberoğlu, "Maalesef medya ve ifade özgürlüğüne dönük bir başka saldırının olay yerinde sizlerle karşılaştık. Neredeyse eski mesleğimizdeki trafiğe yakın bir şekilde haftalardır bir gazeteden, bir televizyon kanalından diğerine koşturuyoruz. Medya özgürlüğü, ifade özgürlüğü ihlallerini tarihe not düşmek için gayret sarf ediyoruz. Çünkü bunda ilerisi zaten bu ülkede adaletin işlememesi nedeniyle… Yargının, yürütmenin, yasamanın, tek adamın elinde toplanması sebebiyle daha ilerisi maalesef sağlanamıyor. Biz de bunun utancı ve ezikliği içerisindeyiz" dedi.

"TOPLATMA KARARI DÜNYANIN HER YERİNDE ÇOK CİDDİ BİR OLAYDIR"

Berberoğlu, Nokta Dergisi'nin çok eski bir dergi olduğunu ifade ederek, "Dergicilik tarihinde çok önemli yer tutan, Türkiye'nin medya tarihinde çok önemli yer tutan, çok önemli haberlere imza atan bir dergidir. Bu derginin bir kapağı ile ilgili veya yayın politikası ile ilgili mutabık olmayabilirsiniz, karşı çıkabilirsiniz, dava açabilirsiniz ama toplatma kararı dünyanın her yerinde çok ciddi bir olaydır, çok ciddi gerekçeye dayandırılır. Çok açık seçik sokaktaki insanın anlayabileceği dille yazılmış, hukuka dayalı olmak zorundadır. Elimde tuttuğum savcılık yazısı bu saydığım kriterlerden hiç birine uygun değildir" diye konuştu.

"DERGİNİN TOPLATILMASI İÇİN ADETA YENİ BİR HUKUK İCAT EDİLİYOR"

Berberoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanına hakaretten bahsediliyor. Olabilir, olmayabilir, hukukun karar vereceği bir konu. Ama cumhurbaşkanına hakaretten dolayı her hangi bir gazete, her hangi bir dergi toplatılmayacağı için bir başka kılıf aranıyor. Bu kılıfta basın kanununda, terörle mücadele kanununda yazan terör örgütü propagandasına sokuluyor. Ancak o şekilde derginin toplatılması için adeta yeni bir hukuk icat ediliyor. Yeni bir suç icat ediliyor. Bu, bundan sonrası için korkarım örnek teşkil edecek bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımla, gazeteler, dergiler, televizyonlar, internet siteleri hiç olmadığı ölçüde tehdit altındadır. Hukuk icat edilmekle, suç icat edilmekle kalınmıyor. Devamı var. Bu dergi benim 30-35 senelik medya tecrübeme göre böyle bir suç yok. Yani terör örgütü propagandası gibi bir şey ben görmedim kapakta. Ama diyelim ki öyle yaptı; bu durumda bile savcının tek başına karar verme hakkı yok. Bu ülkede en azından benim hatırladığım kadarıyla hakimler toplatır dergiler, hakim kararı ile gazete ve dergi toplatılır. Savcı bakın ne diyor; 24 saatlik yasal süre içerisinde hakim onayına sunulmak üzere. Yani kendi başına karar verip bu dergiyi toplatıyor. Daha sonra hakime soracak. Diyelim ki hakim onaylamadı, hakim bu kapakta suç görmedi… Ama bu dergi dağıtımı engellenmiş bir şekilde, zaten ekonomik baskılar altında yaşayan bir dergi, nasıl yayınına devam edecek. Bu zararı kim telafi edecek? Hangi amaçla bu zarar verilmeye çalışılıyor. Bu soruların cevabı yazıda yok. Savcı o 24 saatlik süreyi hangi durumda kullanabilir diye Basın Kanunu 25. Maddesi açık. Açıp bakın. Yabancı yayınların Türkiye'de dağıtımını savcılık durdurabiliyor, 24 saat içerisinde hakimin onayına sunabiliyor. Yine hakim kararı gerekiyor ama orada savcının böyle bir karar verme hakkı var. Nokta, marsta mı çıkıyor, İngilizce mi çıkıyor, Rus yayını mı? Savcı bu madde ile neyi kast ediyor. Bu elimizdeki toplatma kararı sadece belli bir takım makamlara yaranmak amacı ile Türkiye'de medya ve ifade özgürlüğünü tamamen ayaklar altına alan bir hukuk vesikası. Bizim bütün gayretlerimiz, gayret aşamasında kalmak durumunda. Çünkü Türkiye'de adalet işlemiyor, meclis işlemiyor, hükümet diye bir kurum kalmadı, herkes bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak karara göre yayın yapacak, ifade özgürlüğünü kullanacak. Aksi halde başına gelen işte burada yaşadığımız gibi şeyler olacak"

"TAMAMEN BU DERGİNİN BOĞULUP YOK EDİLMESİ İÇİN YAPILIYOR"

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven de kısa bir açıklama yaparak, " Cumhuriyet Halk Partisi'ne bize verdiği destek için teşekkür ederiz. Gerçekten önceki haftadan itibaren başlayarak gerek İpek Medya Grubu'na gerek Cumhuriyet Gazetesi'ne ciddi destekleri oldu. Medyada özellikle seçim kararı alındıktan sonra son dönemde bir mıntıka temizliği yapılmaya çalıştığını görüyoruz. Medya gruplarının üzerine tek tek gidiliyor. Son olarak da biz bunun hedefi olduk. Dün akşamdan başlayarak önce dergimizin dağıtımının engellenmesi, ardından matbaamızın üzerine baskı kurularak basım sözleşmemizin iptal edilmesi, bu sabahtan itibaren bayilerdeki dergilerin tek tek Anadolu'nun ilçelerinde dahi polis muhalefetiyle toplatılması… Tamamen bu derginin boğulup yok edilmesi için yapılıyor. Ha keza; gece saatlerinden itibaren derginin personel sayısının üstünde buraya polis göndererek bizi bir otosansüre itmeye çalışıyorlar bir taraftan. Tabi bunların hepsine yanımızda böyle destekçilerimiz olduğu sürece gazetecilerden de çok ciddi destek verenler oldu. Bunların hepsine direneceğiz. Nokta Dergisi yayınına yine aynı şekilde aynı kararlılıkla devam edecek" diye konuştu.

CHP heyeti ziyaret sonrasında Nokta Dergisi'nin çalışanlarıyla selfie çektirdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekiller Nokta Dergisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla 'Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı' düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilecek. Sınav sonrasında yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri uygulanacak ve elde edilen sonuçlar öğrencilerin bilgi ve becerilerine yönelik önemli bulgular sunmayı hedefliyor.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.


Advertisement