CHP'li Vekiller Seçim Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekiller Seçim Çalışmalarına Başladı

CHP\'li Vekiller Seçim Çalışmalarına Başladı

Chp Genel Merkezi tarafından kendi seçim bölgelerinin dışındaki illerde görevlendirilen milletvekilleri Muğla'da, 1 Kasım'da yapılacak seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

29.08.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Merkezi tarafından kendi seçim bölgelerinin dışındaki illerde görevlendirilen milletvekilleri Muğla'da, 1 Kasım'da yapılacak seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezi tarafından Muğla'da görevlendirilen Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Menteşe Bağlarbaşı restoranda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla biraraya geldi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün de katıldığı toplantıda Muğla'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 60 blokla hükümet kuralım ve Başbakan Devlet Bahçeli olsun" teklifine olumsuz yanıt verildiğini hatırlatarak, "Bahçeli işaretini verdi, yüzde 60 blok oya rağmen Meclis Başkanını AKP'den seçtirdi. Bizler halkımıza doğruları anlatmak için ülkeyi karış karış geziyoruz" dedi.

Milletvekili Mehmet Şeker ise PKK'nın elinde güçlü silahlar bulunduğu ve bunun MİT tarafından da bilindiğini ileri sürerek "Bu şartlar altında ben seçimin yapılabileceğine inanmıyorum. Bu seçimden AKP 300 milletvekili bile çıkarsa ülkeyi yönetemeyecektir. Mezhep çatışması çıkartmaya çalışıyorlar. Erdoğan cumhurun reisi olamadı, AKP'nin reisi olmaya devam etti. Kendisine şehit cenazesinde seslenen bir şehit yakınına, 'abin bu mesleği seçmek zorunda değildi' diyebiliyor. Bir diğeri de çıkmış 30 koruma ve zırhlı araçla gezip 'ben de şehit olmak istiyorum' diyor. Ol kardeşim kim tutuyor seni, ama öyle şehit olunmaz, gel ben seni Gabar'a götüreyim bak nasıl şehit ediyorlar" diye konuştu.

ANAYASAL SUÇ İDDİASI

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Mürsel Alban ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurulamayınca, ikinci olan partiye bu görevi vermeyerek Anayasal suç işlediğini savundu. 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde Muğla'da yarım kalan bir işi tamamlayacaklarını belirten Alban, "4 milletvekilimizi Ankara'ya göndereceğiz. Biz CHP olarak koalisyon görüşmelerinde toplumsal barışı öncelikli olarak belirlemiştik ve 5 ana başlık üzerinde durduk. 50 günde 65 şehit verildi. Biz CHP olarak kolları sıvadık, postalları giydik. AKP geldiği gibi gidecek, 1 Kasım seçimlerine hoşgörü ve barış içerisinde gideceğiz" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekiller Seçim Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement