CHP'li Vekillerden Yayını Kesen Meclis TV'ye Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekillerden Yayını Kesen Meclis TV'ye Tepki

CHP\'li Vekillerden Yayını Kesen Meclis TV\'ye Tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ses kaydını dinlettiği grup toplantısının bir bölümünü kesen Meclis TV'ye, CHP'liler baskın düzenledi.

26.02.2014 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını da dinlettiği grup toplantısında yaptığı konuşmanın Meclis TV tarafından kesilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. CHP'li vekiller Meclis TV'ye baskın düzenledi. Muharrem İnce, Gürsel Tekin ve çok sayıda vekil Meclis TV'ye, ardından da Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e gitti.

"ALO FATİH HATTINDAN SONRA ALO CEMİL HATTI!"

Konuya ilişkin açıklama yapan İnce, Meclis TV'deki yetkilinin talimatı Meclis Genel Sekreteri'nin verdiğini söylediğini aktararak sonra Meclis Başkanı'na gittiklerini kaydetti. İnce, şöyle devam etti: "Meclis Başkanı'nın konuşmalarından anladık ki talimatı veren Meclis Başkanı'nın kendisi. Alo Fatih hattından sonra Alo Cemil hattı kurulmuştur Türkiye'de. Alo Abdullah hattı, Alo Cemil hattı; bu hatlar artık Türkiye'de geçerlidir.

Meclis Başkanı'nın gerekçe alarak RTÜK'ün 8. maddesini gösterdiğini belirten İnce, "Dolanıyor. Geçmişte Sayın Başbakan, Meclis Başkanı'na 'Bunu sen mi susturacaksın ben mi susturacağım' demişti. Demek ki Başbakan, Meclis Başkanı'nı da susturabiliyor. Meclis kürsüsünden, Meclis televizyonundan CHP'ye cibiliyetsizler diyor Sayın Başbakan. Bize hakaret ediyor, Genel Başkanımıza, partinin tüzel kişiliğine hakaret ediyor. Ama biz kendi yaptığı konuşmaları millete göstermek istediğimizde kapatıyorlar bunu." şeklinde konuştu.

Meclis TV'nin kendilerini tüm ayrıntılarıyla çekmesine de tepki gösteren İnce, "Biz hikaye istemiyoruz, hikaye değil. Milletin paraları çalındı mı çalınmadı mı; bunun peşindeyiz biz. Bunları gösterin." ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Meclis Başkanı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun söz konusu kayıtları grup toplantısında dinlettiği sırada Meclis TV'nin yayını kesmesi ile ilgili RTÜK'ün bugüne kadar bu konularla ilgili çok sayıda televizyonu cezalandıran kararları olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: "Kaldı ki işin o kısmıyla ilgili ilk defa Meclis'te olan bir durum, bizde ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Hukuk açısından da inceliyoruz, incelettireceğiz. Bir sayın genel başkanın sözünün kesilmesi bizim yapabileceğimiz bir şey değildir.

Biz herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Ama dikkat ederseniz, ben gelirken de baktırdım iki kanal dışında işin bu kısmı olunca hepsi yayını kesmiş. Demek ki o kanalların daha önce yaşanan tecrübelerden yola çıkarak ortaya konulan bir husus."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Vekillerden Yayını Kesen Meclis TV'ye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement