CHP'li Yıldız: 1 Kasım Seçimlerinde CHP 210 Milletvekili Çıkaracak - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yıldız: 1 Kasım Seçimlerinde CHP 210 Milletvekili Çıkaracak

CHP\'li Yıldız: 1 Kasım Seçimlerinde CHP 210 Milletvekili Çıkaracak

Tunceli'ye Ak Parti ile koalisyonun neden kurulmadığını anlatmak için gelen CHP heyetinde yer alan Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde parti olarak en az 210 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

27.08.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'ye Ak Parti ile koalisyonun neden kurulmadığını anlatmak için gelen CHP heyetinde yer alan Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde parti olarak en az 210 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışlıoğlu, kentte 2 gün boyunca temaslarda bulunup Ak Pari ile neden koalisyon kurulamadığını halka anlattı. Düzenledikleri basın toplantısında konuşan Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti'nin hiçbir şekilde koalisyon kurmaktan yana olmadığını, CHP'ye 3 aylık seçim hükümeti kurmayı teklif ettiğini söyledi.

AK Parti'nin, gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaştığını ileri süren Yıldız, AK Parti'nin değil bir bakanlık vermeyi, bir genel müdürlüğü bile paylaşmak istemediğini savunarak, "AKP, koalisyon hükümeti kurmak istemedi, sadece CHP ile 3 aylık seçim hükümeti kurmak istedi ve CHP'nin ne yapmak istediğini öğrenmeye çalıştı. AKP, 13 yıldır tek başına iktidarda ve üzülerek söylüyorum gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış. Değil bir tane bakanlık, bir tane genel müdürlük bile paylaşmak istemiyorlar. 1 tane ya da 3 tane bakanlık verseler, bütün pislikleri ortaya çıkacağı belli. Arkadaşlar, 1 trilyon dolardan bahsediliyor, tam 1 trliyon dolar. Bunun için 1 Kasım'da yapılacak seçim çok önemlidir, bu bir var olma savaşıdır. Cumhurbaşkanı Rize'de bu sistemi değiştirdiğini deklere etti, açık söyledi. Düşünün ki sınırımızda, yakınımızda olan bütün ülkelerle sorunumuz var, bunun için tek çare CHP iktidarıdır. Eskiden biri söyleseydi, kafayı yedi derdik, hayaldi, gerçek oldu. işte düşünün ki 2015 yılında tarım ülkesi olan Türkiye, saman ithal etti, düşünün nereye geldiğimizi, başka söze gerek var mı?" dedi.

CHP oylarının hızla yükseldiğine dikkat çeken Yıldız, "7 Haziran seçimlerinde CHP'den HDP'ye giden emanet oylar var, Türkiye'nin büyük bölümünde, bazı oylarımız HDP'ye gitti. Şu an artık HDP'nin baraj sorunu kalmamıştır ve CHP'den oraya giden emanet oylar geri gelecektir. CHP tek başına iktidarı hedefliyor. Yaptığımız anketler var, her ilde oyumuz artmış durumda. 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin en az 210 milletvekili çıkaracağını hesaplıyoruz" diye konuştu.

'HALK HESABI SANDIKTA SORAR'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, koalisyon kurulması için yapılan görüşmelerde AKP'ye iletilen 14 ilke hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:

"Biz koalisyon için AKP'ye 14 ilkemizi söyledik. Halkımızın refahı, huzuru için ne gerekiyorsa yapacağımızı açık şekilde dillendirdik. Biz bu ilkelerimizin her zaman arkasında duracağız. Bugün yaşanan belirsizlik ve istikrarsızlığın sebenin Saraydaki zat olduğunu biliyoruz. Bugün Saraydaki zatın yaptığı açıklamaya göre, 1 Kasım seçimleri istikrar ya da istikrarsızlık seçimi olacakmış. Biz çok iyi biliyoruz ki, halkımız çok iyi biliyor ki, eğer bugün Türkiye'de bir istikrarsızlık varsa, sorumlusu kendisidir. Halk bunun hesabını sandıkta kendisine soracaktır."

CHP milletvekilleri daha önce Diyarbakır, Şanlıurfa, Erzincan ve son olarak da Tunceli'de yaptıkları incelemelerin sonucunu bir rapor halinde CHP Genel Başkanlığı'na sunacak. Tunceli'de incelemelerini tamamlayan milletvekili heyeti, akşam saatlerinde Elazığ'a geçip, oradan da Ankara'ya dönecek. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Yıldız: 1 Kasım Seçimlerinde CHP 210 Milletvekili Çıkaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement